Volledig scherm
Ozzie en zijn maaltijd © Facebook Murphy & Co Vets Practice

Dierenarts laat hond voor 150 euro braken om 180 euro uit zijn maag te krijgen

De Welshe baasjes van een labradoodle die voor omgerekend ruim 180 euro aan bankbiljetten opvrat, hebben 150 euro aan een dierenarts moeten betalen om het geld weer uit zijn maag te krijgen. De eigenaars van de 9 jaar oude Ozzie kunnen er nog steeds niet over uit dat hun hond zo'n dure maaltijd opat. En de rekening vinden ze absurd hoog. ,,De dokter heeft bij arme Ozzie alleen een overgeefprikkel opgewekt.’’

Het incident vond eergisteren plaats in de plaats Llanduno in Wales. De baasjes, Neil (66) en zijn echtgenote Judith (64) Wright, waren niet thuis toen een buurman een enveloppe met papiergeld door de brievenbus naar binnen gooide. Eenmaal op de deurmat, besloot een kennelijk hongerige Ozzie het geld te verslinden en op te eten. ,,Toen we thuiskwamen, lag ons hele huis vol met stukjes geld’’, vertelden ze vandaag aan Britse media.

De Wrights besloten het deel van het geld (dat ze nog tegoed hadden van de buren) te tellen dat nog onaangetast op de grond lag. ,,Dat bleek in totaal bijna 340 euro, dus we wisten zeker dat Ozzie 180 euro in zijn maag moest hebben. Omdat we gezondheidsproblemen bij hem vreesden, hebben we hem naar de dierenarts gebracht. Daar lukte het om de geldfragmentjes, inclusief een paperclip en een plastic bewaarzakje, weer tevoorschijn te halen.’’

Volgens de dierenarts is de rekening van 150 euro normaal, ook al heeft hij alleen maar met een stokje achterin de keel van de viervoeter gekieteld om het dier te laten braken. Het echtpaar heeft inmiddels een andere brievenbus besteld en gaat proberen een deel van het versnipperde geld terug te krijgen via een Engelse bank.

Mocht dat niet lukken, dan nemen ze daar genoegen mee. ,,De gezondheid van onze Ozzie, die we al als pup kregen, is belangrijker dan geld’’, aldus het stel. Of de Wrights hun labradoodle bij de betreffende kliniek blijven brengen, weten ze nog niet.

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.