Volledig scherm
Max op een politiefoto. © Facebook

Draaideurcrimineel gebruikt chihuahua als voetbal

De politie in de Amerikaanse stad Santa Ana (Californië) heeft een 28-jarige man gearresteerd die een dertien jaar oude, van huis weggelopen chihuahua als voetbal gebruikte. Voor dat doel had hij het schattige minihondje Max omwikkeld met elektriciteitsdraad.

Het seniore viervoetertje ontsnapte eerder deze week door een tuinhek, zijn baasjes radeloos achterlatend. Enkele uren later belde iemand alarmnummer 911 met de mededeling dat een man op straat een gekneveld hondje aan het slaan was en ook nog keihard als voetbal over de weg schopte. De politie kon korte tijd later Manuel Pantoja aanhouden. Hij wordt beschuldigd van ernstige dierenmishandeling. 

Arme Max werd, nadat hij was gevonden, naar een dierenkliniek gebracht. Daar toonden röntgenfoto's aan dat de chihuahua zijn bekken op meerdere plaatsen had gebroken. Het dier is inmiddels geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed. Max is al herenigd met zijn baasjes die hem bij zijn verdere revalidatie zullen bijstaan. De eigenaars, zo vertelden ze aan Amerikaanse media, hopen dat Pantoja een flinke straf krijgt voor zijn brute daad. De politie schat de kans daarop hoog in, omdat de man bekend staat als draaideurcrimineel die ettelijke overvallen en mishandelingen op zijn naam heeft staan. De ‘voetballer’ vertelde na zijn aanhouding ‘zich van geen kwaad bewust te zijn’. ,,Ik wist eigenlijk niet goed wat ik aan het doen was’’, zou hij tijdens het politieverhoor hebben verklaard.

De eigenaars van Max zaten aanvankelijk in hun maag met de torenhoge operatiekosten. Inmiddels heeft de dierenkliniek ze gebeld met de mededeling dat ze niets hoeven te betalen. De politie van Santa Ana gaat, zolang de chihuahua nog leeft, een groot deel van zijn hondenbelasting vergoeden. Volgens de betrokken dierenarts is de kans groot dat het huisdiertje, momenteel nog duf van de lange narcose, op termijn weer helemaal zal herstellen.

Volledig scherm
Max, na de geslaagde operatie. © Facebook
Volledig scherm
Mugshot van de aangehouden man. © Santa Ana Police
 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.