Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.

Een tiener zette het resultaat van haar ‘lijmlip’ recent op het sociale medium Tiktok. Dat bericht werd in korte tijd op maar liefst 81.000 likes getrakteerd. Het instructiefilmpje is inmiddels verwijderd, maar het spreekwoordelijke hek is van de dam. Verschillende tieners, zoals Chloe Hammock, probeerden het al uit en deelden het eindresultaat op Twitter en andere platforms.
De reacties liegen er niet om. Menigeen vindt het naar boven plakken van de bovenlip belachelijk. ,,Van de zijkant ziet het er natuurlijk niet uit”, oordeelt iemand. Weer een ander stelt dat het ‘lastig eten of drinken zal zijn’. Of: ‘het slechtst mogelijke alternatief voor fillers’. 

Experts zoals dermatologen hebben de trend ook al onder ogen gekregen en benadrukken het vooral niet uit te proberen. Reden? Huiddelen die aan elkaar zijn geplakt met superlijm kunnen scheuren en het chemische spul kan leiden tot huidbeschadigingen en brandwondjes. Gezondheidssites die het fenomeen brengen komen ook met oplossingen. De lijm lost na een paar dagen door zweet weer op. Om dat proces te versnellen kan ook water en nagellakremover worden gebruikt. En lukt dat laatste niet? Naar de huisarts! 

Habbekrats

Het is niet de eerste keer dat tieners iets bedenken om voor een habbekrats zogenoemde pruillippen mee te maken. Vier jaar geleden dook een andere manier op. Door een tijdje de lippen vacuüm te zuigen in bijvoorbeeld een fles, zwollen ze tijdelijk tot ongekende proportie op. Het resultaat: bloeduitstortingen en zelfs totale verminking van de mond. Ook toen waarschuwden artsen het vooral niet te doen. 

Volledig scherm
© Tiktok
 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.