Volledig scherm
© Masterpiece Hospital

Geen zin om te sporten? Thaise kliniek introduceert de instant sixpack

Het Masterpiece ziekenhuis in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft een innovatieve plastische chirurgietechniek geïntroduceerd waarmee mannen in korte tijd een realistische sixpack op hun buik kunnen krijgen. Het hospitaal werkt niet met implantaten, maar past plaatselijk liposuctie toe waardoor na genezing een wasbordje ontstaat. 

Volgens ziekenhuisdirecteur Raweewat Maschamadol is de opvallende behandeling niet illegaal, omdat het hospitaal een vergunning heeft en door de Thaise overheid wordt erkend als officieel instituut waar cosmetische en andere operaties mogen worden gedaan. ,,Inmiddels hebben in een jaar tijd al bijna dertig mannen bij ons aangeklopt voor de ingreep. Na behandeling gingen ze allemaal met een grote glimlach weer naar huis.” Zijn patiënten zijn voor het merendeel fanatieke, mannelijke fitnessers die ondanks keihard trainen maar geen felbegeerd wasbordje ontwikkelen.  

Verbanden

Volgens het ziekenhuis, zo wordt gemeld op Facebook, is de sixpack liposuctie een dagbehandeling. De ingreep, die omgerekend 3400 euro kost, wordt gedaan onder narcose. Na de operatie, zo benadrukt Maschamadol, ziet de buik er ietwat merkwaardig uit met dikke verbanden. ,,De gazen zijn bedoeld om het bloed op te zuigen op de plekken waar het vet is weggehaald en om de buik in de juiste vorm te dwingen.” Na een paar dagen moeten de nep-buikspieren een feit zijn, maar het duurt vervolgens nog weken voordat het wasbordje natuurlijk oogt. Het ziekenhuis adviseert overigens voor ‘een nog mooier resultaat’ door verder te gaan met trainen. 

Quote

Na behande­ling gingen ze allemaal met een grote glimlach weer naar huis

Raweewat Maschamadol , ziekenhuisdirecteur

Op de Facebookpagina van het hospitaal staan veel reviews van mannen die de behandeling, die voor zover bekend  niet in Nederland en de rest van Europa wordt gedaan, lieten doen. Eén daarvan is fanatieke sporter Ome die de afgelopen jaren gefrustreerd raakte omdat hij maar niet de buik kreeg die hij ambieerde. ,,Omdat de spierontwikkeling op mijn buik niet wilde lukken, besloot ik het over te laten aan een arts.” Ome stelt dat hij dankzij zijn kunstmatig gevormde buikje weer ‘een gelukkig mens is en vol zelfvertrouwen zit.”
De operatie, zo wordt gesteld, kan overigens alleen worden gedaan bij mannen (en vrouwen) met een bescheiden buikje. Bij droge, afgetrainde types zonder noemenswaardig vet is de behandeling niet mogelijk.

Volledig scherm
Na de operatie ziet de buik er ietwat merkwaardig uit met grote verbanden. © Masterpiece Hospital
Volledig scherm
Links het resultaat vrij snel na de behandeling. © Masterpiece Hospital
Volledig scherm
Een echt sixpack. © Shutterstock
 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.