Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Kindje op miraculeuze wijze aan dood ontsnapt na val van vijf hoog

Een jongetje van elf maanden oud uit de Oekraïense stad Lutsk is na een val uit een raam op vijf hoog op miraculeuze wijze aan de dood ontsnapt. De kleine Demyan viel namelijk op een waslijnconstructie op de derde verdieping en bleef daaraan bungelen. Yulia Rogak (21), de geschrokken moeder, alarmeerde toevallige passanten die het kindje uit zijn benarde positie wisten te bevrijden. 

Volgens Rogak wees niets erop dat het kind uit het raam zou vallen, zo vertelde ze aan een Oekraïense nieuwssite waaruit ook andere media met woord en beeld citeren. ,,Ik stond met het raam op een kier de afwas te doen en Demyan was rustig aan het spelen. Heel even was ik afgeleid en toen ik mijn kind zocht, hoorde ik hem buiten schreeuwen. Het enige wat ik zag was zijn handje dat de vensterbank buiten vasthield’’, aldus de moeder die moest toezien hoe haar zoontje naar beneden viel. 

Terwijl ze naar het raam rende, ging er van alles door haar heen. ,,Toen ik naar buiten keek, zag ik Demyan op 15 meter boven de grond op een paar waslijnen liggen. De stalen beugels waaraan de draden waren bevestigd, begonnen al door te buigen.’’ De vrouw begon keihard om hulp te schreeuwen, waardoor ze de aandacht van twee mannen op straat wist te trekken. Die klommen vervolgen via luifel aan de buitenkant van de flat naar boven, waarna een van de redders het jongetje kon pakken.

Schrammen

Omdat Yulia Rogak het niet kon aanzien, had ze haar handen uit pure wanhoop voor de ogen geslagen. ,,Toen ik weer keek, lag mijn zoontje veilig in de armen van die twee mannen. Mijn kleine Demyan werd vervolgens met lichte verwondingen aan zijn buik en spieren naar het ziekenhuis gebracht. ,,Hij was in shock en maakt het, ondanks wat schrammen en bulten inmiddels weer goed. De dokter vertelde mij dat mijn zoontje vreselijk veel geluk heeft gehad en volledig zal herstellen. Als die waslijnen er niet hadden gehangen, was hij vrijwel zeker dood geweest. Want de straat beneden is van keihard beton. Gelukkig had hij een beschermengeltje op zijn schouders.’’

De jonge vrouw heeft het raam direct beveiligd, opdat haar zoontje niet nog eens naar beneden kan vallen. Ze zocht contact met media om andere ouders te wijzen op de gevaren in flats. In Oekraïne wemelt het van de oude flatgebouwen die, omdat ze soms al tientallen jaren oud zijn, onvoldoende veilig zijn. Zo zijn balkons te laag, gammel of kunnen ramen niet goed worden gesloten. 

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 1. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 2. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.