Volledig scherm
De chairchallenge. © YouTube

Maffe stoelchallenge gaat viraal: meeste vrouwen kunnen het maar mannen vaak niet

Op sociale media gaat momenteel een ‘challenge’ viraal die opmerkelijk genoeg vrij makkelijk is te doen door vrouwen terwijl mannen er meestal niet in slagen de ogenschijnlijk simpele uitdaging tot een goed einde te brengen. Ettelijke hilarische filmpjes tonen aan dat bij de chairchallenge vrouwen inderdaad in het voordeel zijn en het andere geslacht roemloos te onder gaat. Probeer zelf maar! 

De challenge, die al jaren bestaat maar opeens weer populair is geworden, werkt als volgt. Ga de lengte van twee voetstappen van een muur staan, buig voorover en leun vervolgens met je hoofd tegen de muur. Pak dan een stoel (even van tevoren klaarzetten) en schuif die onder je. Til de stoel op en druk dan het meubelstuk tegen de borst. Vervolgens probeer je, inclusief stoel in die positie, weer rechtop te gaan staan. Het lijkt doodsimpel om alle stappen in genoemde volgorde te doorlopen, maar het venijn (omhoog komen) zit hem aantoonbaar in de staart.    

Menigeen breekt zich het hoofd over het feit dat opvallend veel vrouwen de #chairchallenge wel kunnen en mannen vaak niet. De Amerikaanse wetenschapper Jeremy Johnson vermoedt dat het iets te maken heeft met het centrum van de massa van het lichaam. ,,Bij vrouwen ligt dat middelpunt wat lager in het heupgebied en bij mannen juist hoger”, reageert hij in een persoonlijk internetblog. ,,Als vrouwen over de stoel buigen, ligt het massacentrum ongeveer boven hun voeten en bij mannen wat meer naar voren boven de stoel.”

Voeten

Brian Ford, een professor aan de Britse Cambridge universiteit vermoedt dat de voetlengte een voorname rol speelt bij de uitdaging. ,,Het klopt dat het massa- of zwaartekrachtcentrum bij vrouwen enkele centimeters lager ligt dan bij mannen, maar dat speelt geen rol bij deze uitdaging”, vertelde hij aan tabloids The Sun en Mirror. ,,Mannen hebben langere voeten dan vrouwen en zullen dus op grotere afstand van de muur staan: gemiddeld 60 centimeter. Daardoor val je als man in die houding als het ware voorover en wordt opstaan lastig. Omdat vrouwen dichter bij de muur staan, komen ze makkelijker overeind.”

Dat het sommige mannen toch lukt om de uitdaging te voltooien heeft, aldus Ford, te maken met hun schoenmaat. ,,Mannen met kleine voeten kunnen het waarschijnlijk. Maar lieden met enorme schuiten ongetwijfeld niet.” Andersom geldt hetzelfde. Vrouwen met grote voeten kunnen de challenge waarschijnlijk ook niet.

Ну, как бы вот... комментарии излишни.. что крестьяне - то и обезьяне 😂😂 #chairchallenge #челенджсостулом #непросто #challenge #novosibirsk #спервогодубля

9 Likes, 8 Comments - @dima_almazov0511 on Instagram: "Ну, как бы вот... комментарии излишни.. что крестьяне - то и обезьяне 😂😂 #chairchallenge..."

El suegro, alias "el gallego". #chairchallenge #sillachallenge #thanksgiving

3,379 Likes, 180 Comments - Dr. Juan Rivera (@drjuanjr) on Instagram: "El suegro, alias "el gallego". #chairchallenge #sillachallenge #thanksgiving"

 1. Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’
  video

  Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

  De schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.
 2. Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Sarah Marie Goldschmidt Clark (18), een make-upartieste en amateurmodel uit de Deense stad Kopenhagen, epileerde meermaals per week haar wenkbrauwen omdat ze last had van een zogenoemde monobrow: duidelijk zichtbare haartjes boven de neus tussen de ene en de andere wenkbrauw. Maar daar is ze om meerdere redenen mee gestopt. ,,Ik krijg, sinds ik alles laat doorgroeien, meer dan ooit foto-opdrachten en aandacht van mannen.”
 3. Brits koppel wint ruim 2 miljoen euro, drie dagen later wordt hun zoon kankervrij verklaard

  Brits koppel wint ruim 2 miljoen euro, drie dagen later wordt hun zoon kankervrij verklaard

  Een Brits koppel had de eerste week van het jaar dubbel geluk. Het echtpaar won eerst twee miljoen pond (2,3 miljoen euro) in de Lotto en drie dagen later werd hun 15-jarige zoon kankervrij verklaard. ,,Het is alsof al onze dromen in die korte tijdsspanne werkelijkheid geworden zijn. Wat een fantastische manier om 2020 te beginnen”, verklaarde veiligheidsagent John McDonald tijdens een persconferentie.