Man 8 keer geopereerd om op barbiepop Ken te lijken

Mauricio Galdi is de laatste nieuwe aanwinst in een rijtje van mannen die van Barbie's vriendje Ken hun ideaalbeeld hebben gemaakt. De Braziliaan is sinds kort erg populair in zijn thuisland, maar houdt vol dat het eindresultaat toeval was: ,,Het was nooit mijn bedoeling om de Braziliaanse Ken te worden.''

De 27-jarige was als kind altijd jaloers op het feit dat meisjes met poppen mochten spelen. ,,Ik wilde hetzelfde doen, maar deed dit nooit uit angst voor vooroordelen'', zegt hij tegen Daily Mail. En hoewel hij die wens intussen niet meer koestert, is de fascinatie voor het 'perfecte' uiterlijk van de poppen nooit verdwenen.

Galdi begon al op 17-jarige leeftijd met plastische chirurgie. Naar eigen zeggen onderging hij sindsdien acht operaties, waaronder een neuscorrectie, maar was het nooit zijn bedoeling om een 'menselijke Ken' te worden. Die naam kreeg hij spontaan naarmate hij meer op de Mattel-pop begon te lijken. Erg vond hij dat echter niet en hij lijkt - samen met zijn 21.000 Instagram-volgers - te genieten van de roem.

Rivaliteit
Voor Mauricio bekendheid verwierf door zijn aparte uiterlijk, stond landgenoot Celso Santebañes bekend als dé menselijke Ken. Hij zou daarvoor ongeveer 41.000 euro hebben uitgegeven aan plastische chirurgie. Aanvankelijk boterde het dan ook niet tussen de twee, omdat Celso ervan overtuigd was dat Mauricio hem van de troon wilde stoten.

Uiteindelijk zouden ze het hebben bijgelegd net voor de tragische dood van Celso eerder deze maand. Hij overleed op 21-jarige leeftijd aan leukemie.

In de VS is er een 24-jarige Justin Jedlica die lijkt op Ken. De man uit New York zou al meer dan 190 ingrepen hebben laten uitvoeren.

Out with my interior design bestie mary! It's been too long!

Posted by Justin Jedlica on zondag 10 mei 2015
 1. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.
 2. Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’
  video

  Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

  De schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.
 3. Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Sarah Marie Goldschmidt Clark (18), een make-upartieste en amateurmodel uit de Deense stad Kopenhagen, epileerde meermaals per week haar wenkbrauwen omdat ze last had van een zogenoemde monobrow: duidelijk zichtbare haartjes boven de neus tussen de ene en de andere wenkbrauw. Maar daar is ze om meerdere redenen mee gestopt. ,,Ik krijg, sinds ik alles laat doorgroeien, meer dan ooit foto-opdrachten en aandacht van mannen.”