Man 8 keer geopereerd om op barbiepop Ken te lijken

Mauricio Galdi is de laatste nieuwe aanwinst in een rijtje van mannen die van Barbie's vriendje Ken hun ideaalbeeld hebben gemaakt. De Braziliaan is sinds kort erg populair in zijn thuisland, maar houdt vol dat het eindresultaat toeval was: ,,Het was nooit mijn bedoeling om de Braziliaanse Ken te worden.''

De 27-jarige was als kind altijd jaloers op het feit dat meisjes met poppen mochten spelen. ,,Ik wilde hetzelfde doen, maar deed dit nooit uit angst voor vooroordelen'', zegt hij tegen Daily Mail. En hoewel hij die wens intussen niet meer koestert, is de fascinatie voor het 'perfecte' uiterlijk van de poppen nooit verdwenen.

Galdi begon al op 17-jarige leeftijd met plastische chirurgie. Naar eigen zeggen onderging hij sindsdien acht operaties, waaronder een neuscorrectie, maar was het nooit zijn bedoeling om een 'menselijke Ken' te worden. Die naam kreeg hij spontaan naarmate hij meer op de Mattel-pop begon te lijken. Erg vond hij dat echter niet en hij lijkt - samen met zijn 21.000 Instagram-volgers - te genieten van de roem.

Rivaliteit
Voor Mauricio bekendheid verwierf door zijn aparte uiterlijk, stond landgenoot Celso Santebañes bekend als dé menselijke Ken. Hij zou daarvoor ongeveer 41.000 euro hebben uitgegeven aan plastische chirurgie. Aanvankelijk boterde het dan ook niet tussen de twee, omdat Celso ervan overtuigd was dat Mauricio hem van de troon wilde stoten.

Uiteindelijk zouden ze het hebben bijgelegd net voor de tragische dood van Celso eerder deze maand. Hij overleed op 21-jarige leeftijd aan leukemie.

In de VS is er een 24-jarige Justin Jedlica die lijkt op Ken. De man uit New York zou al meer dan 190 ingrepen hebben laten uitvoeren.

Out with my interior design bestie mary! It's been too long!

Posted by Justin Jedlica on zondag 10 mei 2015
  1. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

    Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.