Volledig scherm
foto ter illustratie © Shutterstock

Moeder die na lange IVF-behandelingen baby kreeg, mishandelt kindje met fatale gevolgen

Een Britse vrouw die jarenlang tevergeefs probeerde zwanger te worden en uiteindelijk na een vruchtbaarheidsbehandeling toch een baby kreeg, draait waarschijnlijk voor jaren de gevangenis in omdat ze haar piepjonge dochtertje met fatale gevolgen heeft mishandeld. De rechtbank in Londen spreekt van een hartverscheurend drama.

Shalina Padmanabha (33) ontkent dat ze haar in februari 2017 geboren dochtertje iets heeft aangedaan. Het meisje werd te vroeg geboren en zag het levenslicht met een afwijking: een gat in haar schedeltje. Meerdere ingrijpende operaties waren nodig om het hoofdje te herstellen, waardoor het kindje na haar geboorte in totaal vier maanden in het ziekenhuis moest blijven.

Na haar ontslag was er weinig meer met het meisje aan de hand. Desondanks overleed ze drie maanden later thuis in Essex. Onderzoek door forensisch artsen wees uit dat het meisje ‘catastrofale verwondingen’ had, zeer waarschijnlijk het gevolg van klappen met harde voorwerpen op haar hoofdje of het herhaaldelijk raken van een muur.

Volgens de aanklager liegt de moeder als zij zegt dat de verwondingen zijn ontstaan door handelen van het kindje zelf. Padmanabha stelt dat het meisje ‘extreem sterk en beweeglijk’ was. Onzin, meent justitie, want er zijn verwondingen op het lichaam gevonden die onmogelijk door toedoen van de baby zelf hadden kunnen ontstaan.

Het gaat om hoofdletsel, gekneusde ribben, diverse onderhuidse bloedingen en een verdraaid been. ,,Dit kindje is, nadat ze thuis ging wonen, de rest van haar leven ernstig mishandeld”, verzekert het Openbaar Ministerie in Groot-Brittannië. ,,Ze is overleden aan fatale hoofdwonden die geen verband houden met de eerdere ingrepen in het ziekenhuis.”

Tragisch

Nadat ze uit het ziekenhuis was ontslagen, bleef het meisje overigens wel last houden van verschillende gezondheidsproblemen. Zo moest de baby worden gevoed via een slangetje en onderging ze nog een paar kleine operaties. De officier van justitie stelt in Britse media dat met honderd procent zekerheid is aangetoond dat de moeder haar baby van het leven heeft beroofd. De vrouw werd volgens de Daily Mail onlangs vrijgesproken van moord, maar veroordeeld voor doodslag en wreed gedrag tegenover een kind.

In het vonnis staat: ,,De dood van een kind is altijd tragisch, maar al het een gevolg is van de acties van een moeder die juist zo graag een baby wilde, dan is het helemaal hartverscheurend. Het is de verantwoordelijkheid van ouders om zo goed mogelijk voor hun nageslacht te zorgen.”

Padmanabha, die momenteel in voorlopige hechtenis zit, hoort 19 juli hoe lang ze achter de tralies verdwijnt. Justitie: ,,Een lange straf voor deze moord is gerechtvaardigd en hoe dan ook heeft deze vrouw levenslang omdat ze dit door haar veroorzaakte drama voor altijd met zich mee zal dragen.” De vader van het kindje is overigens niet aangeklaagd. Het meisje werd alleen door haar op dat moment alleenstaande moeder opgevoed.

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 1. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 2. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.