Moeder vergeet baby op luchthaven, vliegtuig moet omkeren

videoEen Saoedische vrouw heeft afgelopen weekend de schrik van haar leven gehad, toen ze tijdens haar vlucht van het Saoedische Jeddah naar Kuala Lumpur in Maleisië ineens besefte dat ze haar baby vergeten was mee aan boord te nemen. 

Het kindje was achtergebleven bij de gate in de terminal van de King Abdul Aziz-luchthaven. De barmhartige piloot besloot de reis af te breken en een noodlanding te maken om het kind op te halen.

Pas na het opstijgen drong het tot de anoniem gebleven vrouw door dat ze haar baby niet bij zich had. Onmiddellijk sloeg ze alarm bij het cabinepersoneel, dat de piloot op de hoogte bracht. De vrouw weigerde nog verder te vliegen zonder haar kind aan boord.

De piloot zocht meteen contact met de luchtverkeersleiding om toestemming te vragen om terug te mogen keren en te landen. Dat had aanvankelijk nogal wat voeten in de aarde, aangezien niemand wist wat het protocol was voor een vergeten baby - maar uiteindelijk kreeg de piloot toch toestemming en mocht vlucht SV832 omkeren en opnieuw landen om het kind op te halen.

Hoe het komt dat de moeder haar baby vergat en of ze daarna alsnog haar reis heeft vervolgd, is onbekend.

Volledig scherm
Een vliegtuig van maatschappij Saudia. © Photo News
 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.