Volledig scherm
De standoff tussen de bestuurders duurde zo'n twee uur. © Twitter/Chicken Tikka Mariah

Parkeerfittie: heethoofden zitten elkaar urenlang dwars om vrije plek

Het vinden van een parkeerplek, zeker in grote steden, is soms een hell of a job. Als je bij het inparkeren te maken krijgt met weggebruikers die menen meer recht op jouw ‘plekkie’ te hebben, is een verkeersruzie erg dichtbij. Het laatste gebeurde gisteren in Los Angeles, waar het getouwtrek om een parkeerplaats uitdraaide op een urenlange treiterpartij. Tot groot vermaak van Twitteraars die de parkeerfittie bijna live konden volgen.

chicken tikka mariah on Twitter

Parking in Koreatown, Los Angeles. A thread:

Als de bestuurder van de zwarte sedan in de Koreaanse wijk van de Amerikaanse wereldstad een lege parkeerplaats ontwaart, rijdt hij er voorbij, zet zijn richtingaanwijzers aan en wil achteruit inparkeren. De chauffeur van de achteropkomende zilveren auto denkt daar duidelijk anders over en blokkeert zijn manoeuvrerende voorganger.

Een tegenover wonende vrouw, die zich ‘Koreatown neighbour’ noemt, slaat het schouwspel gade en maakt foto’s en een filmpje van de parkeerimpasse. Geen van beide halsstarrige automobilisten geeft een strobreed toe. Terwijl de minuten verstrijken, gaan demonstratief de knipperlichten aan en valt na een uur langzaam de duisternis in.

Zelfs na twee uur lijken de kemphanen niet bereid tot opgeven, ook niet als aan de overzijde van de straat inmiddels een andere plek is vrijgekomen. Het overige verkeer moet zich, luid claxonnerend en het tegemoetkomende verkeer hinderend, langs de onverbiddelijke ‘verkeershufters’ persen. Inmiddels is het donker.

Partijtrekken

Volledig scherm
Volgers van de parkeerruzie konden zelfs hun favoriete kemphaan kiezen. © Twitter/Chicken Tikka Mariah

Het Twitter-draadje, met de filmpjes en foto’s van de overbuurvrouw, levert haar meer dan 20,000 likes op. Volgers van het parkeerspektakel, waaronder fotomodel en celebrity Chrissy Teigen, kiezen zelfs partij voor een van beiden. ,,De zwarte auto passeerde de plek bewust, omdat hij achteruit in wilde parkeren. Zilveren auto, je bent een gemene en slechte chauffeur’’, reageert ze.

Als voor de twee auto’s een parkeerplek vrijkomt, lijkt het probleem zichzelf op te lossen. Beide heethoofden parkeren hun voertuig, maar geen van beiden lijkt het lef te hebben uit te stappen. Wellicht bang voor een confrontatie, blijven ze achter hun stuur zitten. Het is de chauffeur van de zilveren auto die uiteindelijk opgeeft en uit de auto stapt.

Tot een lijfelijke confrontatie komt het niet. De maakster van de filmpjes neemt naderhand de moeite om een briefje onder de ruitenwissers van beide auto's te stoppen, met de vraag aan de inmiddels vertrokken touwtrekkers om hun verhaal te doen. Het is de chauffeur van de zilveren auto die er de gein wel van inziet en een komisch verslag doet van het gebeurde.

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.