Volledig scherm
© Facebook Lyudmila Prokopechko

Pavel heeft 346 nakomelingen: 'Sommige namen vergeet ik wel eens'

Aan gezelligheid geen gebrek in huize Semenyuk: met 346 (!) nakomelingen valt er voor de sympathieke grijsaard Pavel altijd wel iets te beleven.

De 87-jarige Oekraïner uit Dobroslav heeft altijd van een grote familie gedroomd. Hij kon zijn geluk dan ook niet op toen zijn vrouw hem 13 kinderen schonk. Maar ook zij hebben niet bepaald stilgezeten. Gevolg: Pavel heeft nu 127 kleinkinderen, 203 achterkleinkinderen én 3 achterachterkleinkinderen. De jongste telg is nog maar twee weken oud.

Enkele dagen geleden werden de Semenyuks erkend als de grootste familie van Oekraïne, maar hun ambitie reikt verder: het Guinness Book of Records. ,,Het wereldrecord staat voorlopig op naam van Indiërs. Zij hebben 'slechts' 192 telgen in de gelederen, de Semenyuks zouden dat dus weleens kunnen verbreken", aldus een werkneemster van het nationale bevolkingsregister.

Людмила Прокопечко

Людмила Прокопечко added a new photo.

Vergeten

Leuk al die nakomelingen, alleen al die namen zorgen weleens voor verwarring. ,,De ouderen ken ik natuurlijk, maar de namen van de jongsten vergeet ik soms", aldus de bejaarde bouwvakker.

De kleurrijke bende houdt vast aan een mooie traditie: wie zelf een gezin wil stichten, hoeft maar een seintje te geven. In een handomdraai wordt dan een nieuw huis gebouwd in de wijk. Aan helpende handen sowieso geen gebrek, de meeste familieleden werken in de bouw.

Людмила Прокопечко

Людмила Прокопечко added a new photo.

Verjaardagen en bruiloften

Op dit moment volgen dertig kinderen van de familie les in het lokale schooltje. Elke verjaardag wordt goed gevierd, om dan nog maar te zwijgen over de trouwfeesten. ,,De vrouwen helpen elkaar dan om een maaltijd voor iedereen te bereiden", aldus dochter Vira (66).

Людмила Прокопечко

Людмила Прокопечко added a new photo.

Людмила Прокопечко

Людмила Прокопечко added a new photo.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”