Volledig scherm
De razendsnelle, zelfgebouwde 'e-bike' in Winterswijk. © Politie

Politie haalt razendsnelle, zelfgebouwde ‘e-bike’ van de weg: ‘Reed 50 per uur’

De politie heeft in Winterswijk een bloedsnelle, zelfgebouwde ‘e-bike’ van de weg gehaald. De omgebouwde mountainbike haalde zonder trapondersteuning een snelheid van 50 kilometer per uur, bleek uit een test op de rollerbank.

,,Collega’s zagen de man donderdag fietsen op zijn mountainbike op de Kottenseweg. Hij viel op door zijn zeer hoge snelheid’’, zegt wijkagent Willem Saris. ,,En toen ze naast hem reden zagen ze dat de man niet eens trapte...’’

Accu aan het frame

Volledig scherm
De razendsnelle, zelfgebouwde 'e-bike' in Winterswijk. © Politie

De man, die zonder helm op zijn fiets zat, werd gestopt en zijn fiets werd nader bekeken. Daarbij zagen de agenten dat er een accu aan het frame was gemonteerd. De batterij hing in een soort houder en werd met tape op z'n plaats gehouden. Vanaf de accu liep er een draadje naar het stuur. Saris: ,,Vanaf het stuur kon hij de fiets op gang brengen met een soort gashendel, die een middenmotortje aandreef. Daarop hebben we de fiets in beslag genomen voor technisch onderzoek.’’

Onduidelijk is nog hoe het ‘voertuig’ exact geclassificeerd moet worden. Saris spreekt voor het gemak van een ‘e-bike’, maar het technische onderzoek moet helder maken hoe de fiets aangemerkt moet worden. ,,Voor we weten wat mag en niet mag met de fiets moeten we weten wat de wettelijke status is van het voertuig. We verwachten dat we het onderzoek volgende week hebben afgerond.’’

De eigenaar van de fiets is niet aangehouden en moet afwachten wat de uitkomst van het onderzoek gaat worden. In ieder geval tot die tijd is de Winterswijker zijn fiets kwijt en is ook nog niet duidelijk of hij een boete kan verwachten.

Volledig scherm
De razendsnelle, zelfgebouwde 'e-bike' in Winterswijk. © Politie
 1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
 2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 3. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.