Volledig scherm
De razendsnelle, zelfgebouwde 'e-bike' in Winterswijk. © Politie

Politie haalt razendsnelle, zelfgebouwde ‘e-bike’ van de weg: ‘Reed 50 per uur’

De politie heeft in Winterswijk een bloedsnelle, zelfgebouwde ‘e-bike’ van de weg gehaald. De omgebouwde mountainbike haalde zonder trapondersteuning een snelheid van 50 kilometer per uur, bleek uit een test op de rollerbank.

,,Collega’s zagen de man donderdag fietsen op zijn mountainbike op de Kottenseweg. Hij viel op door zijn zeer hoge snelheid’’, zegt wijkagent Willem Saris. ,,En toen ze naast hem reden zagen ze dat de man niet eens trapte...’’

Accu aan het frame

Volledig scherm
De razendsnelle, zelfgebouwde 'e-bike' in Winterswijk. © Politie

De man, die zonder helm op zijn fiets zat, werd gestopt en zijn fiets werd nader bekeken. Daarbij zagen de agenten dat er een accu aan het frame was gemonteerd. De batterij hing in een soort houder en werd met tape op z'n plaats gehouden. Vanaf de accu liep er een draadje naar het stuur. Saris: ,,Vanaf het stuur kon hij de fiets op gang brengen met een soort gashendel, die een middenmotortje aandreef. Daarop hebben we de fiets in beslag genomen voor technisch onderzoek.’’

Onduidelijk is nog hoe het ‘voertuig’ exact geclassificeerd moet worden. Saris spreekt voor het gemak van een ‘e-bike’, maar het technische onderzoek moet helder maken hoe de fiets aangemerkt moet worden. ,,Voor we weten wat mag en niet mag met de fiets moeten we weten wat de wettelijke status is van het voertuig. We verwachten dat we het onderzoek volgende week hebben afgerond.’’

De eigenaar van de fiets is niet aangehouden en moet afwachten wat de uitkomst van het onderzoek gaat worden. In ieder geval tot die tijd is de Winterswijker zijn fiets kwijt en is ook nog niet duidelijk of hij een boete kan verwachten.

Volledig scherm
De razendsnelle, zelfgebouwde 'e-bike' in Winterswijk. © Politie
 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.