Sue bevalt van achttiende kind en zet nieuw record

Welkom op deze wereld, Hallie Alphie! Voor Sue en Noel Radford is het al hun... zeventiende kind, daarmee hebben ze hun eigen record in Groot-Brittannië nog wat scherper gesteld. ,,De baby weegt 3,6 kilogram en ziet er prachtig uit", klinkt het op hun site.

De Radfords baten in Morecambe een succesvolle bakkerij uit. "Staatssteun hebben we dus niet nodig. Of er nu nog kinderen bijkomen? Dat kunnen we niet uitsluiten", klinkt het.

"Dinsdagavond ging ik naar het ziekenhuis voor een check-up, omdat ze niet bewoog als normaal. Ik dacht dat ik na een half uur weer naar huis zou mogen, maar dat is dus anders uitgedraaid. De dag erna heb ik haar op de wereld gezet. Ik ben dolgelukkig, want de voorbije weken heb ik toch een paar angstige momenten beleefd", klinkt het op haar website.

Eentje overleden
Alle kinderen op een rijtje, dat ziet er als volgt uit: Chris (26), Sophie (21), Chloe (19) Jack (17), Daniel (15), Luke (14), Millie (13), Katie (12), James (11), Ellie (9), Aimee (8) Josh (7), Max (6), Tillie (4), Oscar (3), Caspar (2) en nu dus Hallie. Het koppel heeft ook al twee kleinkinderen.

Wakkere burgers tellen slechts zeventien namen. Dat komt omdat Alfie vorig jaar na 26 weken zwangerschap overleden is. De tweede naam van Hallie is bedoeld als eerbetoon aan haar broertje.

Sue en Noel vonden elkaar al heel snel leuk: op haar veertiende werd ze de eerste keer zwanger. ,,Niemand dacht toen dat het zou duren, maar kijk nu. Na al die jaren zijn we nog altijd gelukkig."

Aan de bijzondere familie is intussen ook al een speciale documentaire gewijd: '16 Kids And Counting'. ,,Ik denk dat ze de laatste zal zijn, maar zeg nooit nooit", aldus Sue. ,,We gaan er geen speciale pogingen voor doen, maar ik ga ook de pil niet nemen. We laten de natuur beslissen."

"Beste beschermengel ooit"
De dood van Alfie heeft er wel stevig ingehakt. ,,Een kind verliezen verandert je als persoon, ik zal nooit meer dezelfde zijn als voor die periode. Ik leer mezelf nu om een lach op mijn gezicht te toveren, ook in periodes waarin ik daar helemaal niet voor in de mood ben."

Het tekstje bij de bekendmaking van haar nieuwe zwangerschap maakte duidelijk dat Alfie nooit vergeten zal worden. ,,Als je goed naar deze foto kijkt, zie je een klein gezichtje over haar waken. Ze heeft de beste beschermengel ooit, namelijk haar grote broer Alfie", klonk het.

 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.