Volledig scherm
Het vrijdag onthulde houten beeld van de Amerikaanse First Lady Melania Trump trok al meteen flink wat nieuwsgierigen. © AFP

Verbazing over ‘vogelverschrikker’-beeld Melania Trump

Nadat standbeelden van Cristiano Ronaldo, Mohammed Salah en Diego Maradona de voorbije jaren de lachers op de hand hadden gekregen, is het nu de beurt aan Melania Trump om door de grond te zakken. In haar Sloveense geboortestad Sevnica werd vrijdag een houten standbeeld onthuld, maar niet iedereen is even enthousiast. 

De reden daarvoor is duidelijk: niet omdat Melania niet geliefd zou zijn in Sevnica - er bestaan daar al Melaniacakes, Melaniapantoffels en Melaniahoning - wel omdat de gelijkenis met de Amerikaanse First Lady ver te zoeken is.

Volledig scherm
© REUTERS

Er is inderdaad veel verbeelding nodig om in het levensgrote houten standbeeld -met een kettingzaag uit een boom gesculpteerd - de trekken van het voormalige topmodel te ontwaren.

,,Vogelverschrikker’’, is de meest gebruikte beschrijving op het internet voor het standbeeld van een in een blauw pak gehulde Melania.

Het beeld werd bedacht door de Amerikaans kunstenaar Brad Downey, die de lokale artiest Ales ‘Maxi’ Zupevc inschakelde voor het snijwerk. Volgens hem is dit het eerste monument van Melania in de wereld. Ondanks de striemende kritiek is Downey in de wolken met het kunstwerk. ,,Ik snap wel waarom mensen het niet vinden lijken op haar fysieke verschijning, maar ik vind het eindresultaat absoluut mooi’’, aldus Downey.

Sinds Donald Trump het Witte Huis betrad in 2017, heeft Sevnica een grote aantrekkingskracht op toeristen en media op zoek naar het verleden van de Amerikaanse First Lady. Lokale ondernemers doen goede zaken met naar haar vernoemde lekkernijen, toeristenprullaria en tours langs markante punten uit de vroege jaren van Melania. 

Volledig scherm
De ‘echte’ Melania Trump. © REUTERS
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
Een beeld van de Argentijnse voetballegende Diego Maradona, dat in december 2017 werd onthuld in de Indiase stad Kolkata. Ook niet echt twee druppels water. © AFP
Volledig scherm
Het beeld van Cristiano Ronaldo op de luchthaven van Madeira leverde ook de nodige gefronste wenkbrauwen op. © Getty Images
Volledig scherm
Een selfie met het beeld van de Egyptische spits Mohammed Salah, dat in november 2018 werd onthuld in Sharm El Sheikh. Het beeld zorgde voor ophef omdat het hoofd van de voetballer nogal buitenproportioneel is vormgegeven en bovendien nauwelijks lijkt. © AP
 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 1. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 2. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.