Volledig scherm
Het treinstation in Bangkok, waar het ongeluk plaatsvond. © ANP

Vrouw maakt dodelijke selfie op treinspoor

Een 24-jarige vrouw is doodgereden door een trein in Bangkok toen ze een selfie op het treinspoor wilde maken. ,,We wilden met de trein op de foto, maar hadden niet door dat hij zo snel naderde", verklaart een vriend volgens de BBC.

Met onder meer een verbrijzeld been werd de zwaargewonde vrouw afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze kort daarna overleed.  Ook haar vriend raakte gewond, maar hij overleefde het selfie-ongeluk wel. 

Meer dodelijke selfies

Sommigen vallen van een berg, anderen worden verscheurd door een beer, schieten zichzelf per ongeluk dood, of worden doodgereden. Jaarlijks overlijden veel mensen tijdens het maken van een zelfportret. Volgens de BBC neemt het aantal fatale selfie-ongelukken alleen maar toe. Volgens de Amerikaanse website Mashable is het aantal doden door selfie-ongelukken hoger dan dat door haaienbeten.

  1. Leeuwin adopteert springbokje nadat haar welpen werden doodgebeten

    Leeuwin adopteert springbokje nadat haar welpen werden doodgebeten

    De Amerikaanse natuurfotograaf Gordon Donovan heeft in het Etosha National Park in Namibië (Afrika) een ongebruikelijk, extreem vertederend tafereel vastgelegd: een volwassen leeuwin die zich liefdevol ontfermt over een piepjong antilopekalfje. Springbokken gelden onder normale omstandigheden als prooi voor leeuwen. In dit geval werd het dier niet met huid en haar verslonden, maar schoongelikt en vertroeteld als leeuwenwelp.