Volledig scherm
Michael Rotondo heeft het ouderlijk huis verlaten © AP/ABC News/Beeldbewerking AD

Werkloze 30-jarige die weigerde ouderlijk huis te verlaten nu toch vertrokken… naar Airbnb

Michael Rotondo (30), de werkloze Amerikaan die door zijn ouders voor de rechter werd gesleept omdat hij weigerde op eigen benen te staan, heeft nu toch zijn ouderlijke huis verlaten. Hij moest dat van de rechter 'binnen een redelijke termijn' doen. Vlak voor het weekend reed hij een laatste keer de oprit van zijn ouders af, richting een woning die verhuurd wordt via Airbnb.

Volledig scherm
Rotondo zwaait bij het verlaten van zijn ouderlijke huis. © AP

Een neef van Rotondo, die een truck heeft, hielp donderdag zijn spullen in te pakken en naar een opslagruimte te brengen. Hij sliep daarna nog een laatste keer thuis, waarna hij vertrok. Daarmee kwam een einde aan een periode van acht jaar waarin hij gratis bij zijn ouders inwoonde. Hij woont nu in een Airbnb tot hij een eigen woning vindt.

Om die Airbnb te kunnen betalen, kreeg Rotondo hulp uit onverwachte hoek. Complottheoreticus Alex Jones betaalde hem twee weken geleden 3.000 dollar voor een optreden in zijn radioshow. Eerder had de man al zijn verhaal gedaan aan nieuwszenders CNN en Fox News en aan de Britse krant Daily Mail. Daarin vertelde hij ook over zijn 8-jarige zoon, over wie hij het voogdijschap verloor. Dat zou een van de redenen zijn van de spanningen tussen hem en zijn ouders.

Rechter

Volledig scherm
Michael Rotondo in de rechtszaal, met rechts zijn ouders Mark and Christina. © AP

In februari stuurden zijn ouders hem een eerste keer een juridische aanmaning om het ouderlijke huis in Camillus, New York te verlaten, nadat hij niet in actie kwam toen ze het hem vriendelijk vroegen. Er volgden nog vier aanmaningen, maar de zaak eindigde uiteindelijk eind vorige maand voor de rechter. Die vond dat de man binnen een redelijke termijn moest vertrekken. 

Michael Rotondo noemde het oordeel van de rechter schandelijk. Hij weigerde met zijn ouders in gesprek te gaan. Op de beschuldiging dat hij geen huishoudelijke taken op zich neemt of geen huur betaalt, zou hij hebben gezegd dat dat nooit eerder van hem werd verwacht. Hij weigerde om het huis te verlaten. In aanloop naar de zitting gaf hij tegenover de New York Post wel toe dat de situatie thuis ongemakkelijk werd.

Rotondo is nog altijd boos op zijn ouders en voelt zich opgejaagd door hen. ,,Ik denk dat het echt oneerlijk is dat ik niet genoeg tijd krijg om mijn verhuizing voor te bereiden”, klinkt het. ,,Maar ik ben uiteindelijk wel blij dat ik er eindelijk weg ben.”

Goedkope woning

In de toekomst hoopt hij ergens een goedkope woning te vinden. ,,Met internet", aldus de Amerikaan. Mocht dat niet lukken vóór het geld voor de Airbnb op is, dan wil hij bij zijn neef intrekken. Rotondo is niet van plan om ooit nog tegen zijn ouders te praten.