Volledig scherm
Margaret. © Instagram Margaret the Italian Greyhound

Windhondje Margaret is een populair ‘supermodel’ voor viervoeterfashion

foto'sMargaret, een Italiaans windhondje uit de Australische stad Adelaide, is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grotere influencers op Instagram. Het temperamentvolle teefje van slechts vier kilo showt bijna dagelijks nieuwe fashionitems voor viervoeters die haar baasje Anna voor haar ontwerpt, maakt en verkoopt. 

Volgens het baasje van Margaret, zo vertelde ze deze week in een populaire tv-talkshow in Australië, was het absoluut niet de bedoeling om het slimme, aanhankelijke en ondeugende dier te transformeren in een beroemdheid en ‘geldmachine’. ,,Tijdens mijn zwangerschapsverlof verveelde ik me kapot en besloot ik voor de gein Margaret te fotograferen toen ze ‘sexy’ zat te poseren op een bank. Die kiekjes kregen op Instagram opvallend veel likes. Daarop besloot ik - iemand die op dat moment nog amper actief was op sociale media - een account voor ons hondje te maken. De rest is geschiedenis. Inmiddels heeft Margaret ruim 51.000 volgers en  wordt ze zo ongeveer bedolven onder de positieve commentaren.”

De modecreaties waarin het hondje poseert, worden verkocht via een speciaal voor haar opgerichte webwinkel. Vanwege haar groeiende populariteit zijn daar inmiddels ook koffiemokken te vinden met het portret van Margaret. Of daarmee veel extra inkomsten voor Anna's gezin worden gegenereerd, is niet helemaal duidelijk. De website meldt dat al ongeveer 120 jumpsuits van stretchstof en andere kledingstukken zijn verkocht voor doorgaans een paar tientjes. ,,Het gaat me niet om het geld. Belangrijker is dat ik door Margaret een nieuwe hobby heb gevonden. Ook leuk: ik kan bijna niet meer ongezien met haar over straat. Iedereen kent ons onverschrokken hondje, dus uitlaatrondjes duren meestal erg lang.”

Aankleedpop

Het windhondje, dat op Instagram overigens concurrentie heeft van soortgenootje Tika uit Canada (91.000 volgers), krijgt niet alleen maar positieve reacties. Menigeen vindt het zielig dat Margaret wordt ‘misbruikt’ als ‘aankleedpop’. Een enkeling denkt aan ‘de uitdrukking van haar kop’ te kunnen zien dat het teefje de fratsen die met haar worden uitgehaald, vervelend vindt. Volgens baasje Anna is dat laatste niet aan de orde. ,,Margaret geniet als een echte diva en is ons vrolijk kwispelende supermodel.”

  1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

    Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

    Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
  2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

    Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

    Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”