Volledig scherm
Margaret. © Instagram Margaret the Italian Greyhound

Windhondje Margaret is een populair ‘supermodel’ voor viervoeterfashion

foto'sMargaret, een Italiaans windhondje uit de Australische stad Adelaide, is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grotere influencers op Instagram. Het temperamentvolle teefje van slechts vier kilo showt bijna dagelijks nieuwe fashionitems voor viervoeters die haar baasje Anna voor haar ontwerpt, maakt en verkoopt. 

Volgens het baasje van Margaret, zo vertelde ze deze week in een populaire tv-talkshow in Australië, was het absoluut niet de bedoeling om het slimme, aanhankelijke en ondeugende dier te transformeren in een beroemdheid en ‘geldmachine’. ,,Tijdens mijn zwangerschapsverlof verveelde ik me kapot en besloot ik voor de gein Margaret te fotograferen toen ze ‘sexy’ zat te poseren op een bank. Die kiekjes kregen op Instagram opvallend veel likes. Daarop besloot ik - iemand die op dat moment nog amper actief was op sociale media - een account voor ons hondje te maken. De rest is geschiedenis. Inmiddels heeft Margaret ruim 51.000 volgers en  wordt ze zo ongeveer bedolven onder de positieve commentaren.”

De modecreaties waarin het hondje poseert, worden verkocht via een speciaal voor haar opgerichte webwinkel. Vanwege haar groeiende populariteit zijn daar inmiddels ook koffiemokken te vinden met het portret van Margaret. Of daarmee veel extra inkomsten voor Anna's gezin worden gegenereerd, is niet helemaal duidelijk. De website meldt dat al ongeveer 120 jumpsuits van stretchstof en andere kledingstukken zijn verkocht voor doorgaans een paar tientjes. ,,Het gaat me niet om het geld. Belangrijker is dat ik door Margaret een nieuwe hobby heb gevonden. Ook leuk: ik kan bijna niet meer ongezien met haar over straat. Iedereen kent ons onverschrokken hondje, dus uitlaatrondjes duren meestal erg lang.”

Aankleedpop

Het windhondje, dat op Instagram overigens concurrentie heeft van soortgenootje Tika uit Canada (91.000 volgers), krijgt niet alleen maar positieve reacties. Menigeen vindt het zielig dat Margaret wordt ‘misbruikt’ als ‘aankleedpop’. Een enkeling denkt aan ‘de uitdrukking van haar kop’ te kunnen zien dat het teefje de fratsen die met haar worden uitgehaald, vervelend vindt. Volgens baasje Anna is dat laatste niet aan de orde. ,,Margaret geniet als een echte diva en is ons vrolijk kwispelende supermodel.”

 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.