China Xinhua News on Twitter

Two German customers wanted to deposit some 3,000 coins at a Shanghai bank. Four cashiers had to count them by hand for 5 hours. It was about $59 in total https://t.co/fniiDxGA1V

Zes tientjes! Duitsers houden bankpersoneel urenlang bezig met tas vol kleingeld

Het lijkt een verlate 1 aprilgrap, ware het niet dat de stunt van twee Duitse toeristen al in februari plaatsvond. Het reizigersduo stapte de 26ste van die maand een bank in het Chinese Shanghai binnen om wat munten in te wisselen. Het personeel van de bank had er urenlang zijn handen aan vol.

Volledig scherm
Een grote boodschappentas met duizenden muntjes wordt op de balie gezet. © Videostill/ICBC Bank
Volledig scherm
Het bankpersoneel is uren in de weer om de 3000 munten schoon te maken, te sorteren en te tellen. © Videostill/ICBC Bank
Volledig scherm
Uiteindelijk blijken alle muntjes bij elkaar nog geen 60 dollar waard te zijn. © Videostill/ICBC Bank

Na binnenkomst van de reislustige Germanen wordt een boodschappentas vol kleingeld op de balie gezet, zo is te zien in een video die in het bankfiliaal werd gemaakt. Vier medewerkers zijn vervolgens vijf uur bezig om de duizenden munten in de big shopper te uit te zoeken.

,,De klanten brachten een tas vol munten binnen’', zegt manager Zhao Danqing van de Industrial and Commercial Bank of China. ,,Er zaten ongeveer 3000 munten in.’’ De beelden tonen hoe het bankpersoneel handenvol muntstukken staat te tellen. De vraag rijst: waarom is dat niet machinaal gedaan?

,,Er zaten ook munten uit andere landen en regio’s tussen, waaronder exemplaren uit China, Japan, de VS en Zuid-Korea,” vertelt de bankmanager. 500 van de muntjes blijken flink geoxideerd te zijn, wat het tellen nog verder bemoeilijkte. Er moest worden gepoetst.

Zhao: ,,We hadden professioneel gereedschap nodig om erachter te komen uit welk land ze vandaan kwamen. Dat duurde nogal even.’’ Na de pecunia urenlang te hebben schoongemaakt, gesorteerd, geteld en omgerekend, leverden de muntjes de Duitsers 59 dollar op. Zo'n 50 euro.

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.