Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Aanrander uit Eindhoven gestuit in Boekel

DEN BOSCH - Een 45-jarige Eindhovenaar wordt verdacht van drie pogingen tot gewelddadige verkrachting. Dat bleek dinsdag in de rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch.

De man liep op 18 juni tegen de lamp na een mislukte poging een 22-jarige vrouw te overmeesteren op de Arendnest in Boekel. Hij schopte de vrouw van haar fiets en trachtte haar mee te sleuren. De vrouw verzette zich echter fel en beet de man in zijn hand. Daarop sloeg hij op de vlucht. De vrouw alarmeerde de politie en gaf signalement en kenteken van haar aanvaller door. De man werd diezelfde nacht aangehouden ter hoogte van Sint-Anthonis.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man behalve van deze aanval ook van twee andere pogingen een jonge vrouw op straat te overmeesteren. Een paar uur voor de aanval in Boekel werd een 18-jarige vrouw bewust aangereden op de Geldropseweg in Eindhoven. De agressieve scooterrijder kneep daarna haar keel dicht en sleurde de aangereden vrouw mee. Drie dagen eerder werd een 17-jarige medewerkster van Jumbo in Eindhoven in een auto gesleurd toen ze klaar was met werken. In alle gevallen bleek fel verzet voldoende om te ontkomen aan hun aanvaller.

De Eindhovenaar blijft in ieder geval nog drie maanden achter slot en grendel, bepaalde de rechtbank dinsdag.

Oss, Uden e.o.