Volledig scherm
Hockeyster Annenienke van der Ven van HC Boekel. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Annenienke van de Ven vindt hockey nog veel te leuk

BOEKEL - Ruim tien jaar geleden hockeyde ze drie klasses hoger dan de derde klasse waarin ze nu met HC Boekel speelt. Maar Annenienke van de Ven (38) is nauwelijks minder fanatiek. ,,Dat zit er nou eenmaal in.”

Natuurlijk ben je met 38 jaar nog lang niet oud. Maar in de selectieteams van hockeyverenigingen kom je die leeftijd niet heel vaak tegen, zeker bij de vrouwen niet. Minder tijd, weinig aansluiting met de rest van het team of een tegensputterend lichaam zijn vaak de redenen om te stoppen of in een gezelligheidsteam te gaan spelen. Voor Annenienke van de Ven uit Boekel gaan al die drie argumenten niet op. ,,En ik vind het gewoon nog veel te leuk.”

Niet promoveren
​HC Boekel speelt al een tijdje in de derde klasse en zal ook dit jaar niet promoveren. Buiten het hockeyveld deed Van de Ven dat wel. De interniste in het Radboudumc in Nijmegen rondde in januari haar promotieonderzoek succesvol af. Ze is daarnaast moeder van twee jonge kinderen. ,,Maar juist daarom heb ik het nodig om te sporten. In de winter heb ik vaak het idee dat ik drukker ben, totdat ik me realiseer dat ik alleen maar drukker in mijn hoofd ben omdat ik de uitlaatklep van het hockey mis.”

Lees een interview met Van de Ven in het Brabants Dagblad, editie Oss en Uden-Veghel, van dinsdag 15 november.

Oss, Uden e.o.