Volledig scherm
De woning aan Churchillstraat waar 4 alleenstaande vluchtelingen met een verblijfsvergunning worden ondergebracht © Kees Backx

Bewoners Churchillstraat Boekel: wél verzet tegen vluchtelingen

BOEKEL - De direct-omwonenden van het huis aan de Churchillstraat in Boekel vinden dat burgemeester en wethouders de situatie rond de komst van statushouders te rooskleurig voorstellen. Er was volgens de buurt wel degelijk verzet tegen de komst van 4 alleenstaande mannen in één huis.

De buren aan weerskanten en de overburen werden al eind april door de gemeente en Peelrandwonen op de hoogte gebracht van het besluit. De buren waren het er niet mee eens. Zij vinden nog steeds dat ze inspraak hadden moeten krijgen.

Ze zeggen niks tegen statushouders te hebben en ze snappen dat de gemeente en Peelrandwonen verplicht zijn die op te vangen. Maar ze hebben moeite met de komst van vier alleenstaande mannen. Liever hadden ze een gezin met kinderen naast zich gekregen. ,,Dat integreert makkelijker", vinden ze. Volgende week mag de hele straat de inmiddels verbouwde woning komen bezichtigen.

Oss, Uden e.o.