Volledig scherm
Een nieuwbouwwoning op het platteland. © ANP

Bewoners plan De Burgt in Boekel bezorgd over toekomst

BOEKEL - Ze kozen bewust voor landelijk wonen in Boekel. En nu vestigt de gemeente plots een voorkeursrecht op het gebied De Burgt, aan de noordoost kant van Boekel. De bewoners uitten deze dinsdagavond  hun zorgen tijdens een ingelaste commissievergadering  waar ze hun bezwaren konden toelichten. 

Sommigen kochten drie jaar geleden een kavel, hun huis is nog niet eens afgebouwd. En onlangs kregen ze bericht van de gemeente dat de raad hun omgeving heeft aangewezen als toekomstige uitbreidingswijk. ,,Wij hebben een beplantingsplan moeten maken, we moesten knotwilgen plaatsen vanwege het landelijke karakter. We moesten een karakteristiek huis bouwen. Daardoor liep het geheel anderhalf jaar vertraging op. En nu komt er een hele woonwijk om ons heen", vertelde een bewoonster van het gebied. Een champignonkweker: ,,Wij zitten straks midden in een woonwijk met ons bedrijf. Hoe moet dat met 25 vrachtwagens per week door een woonwijk?"

Quote

Hoe moet dat straks met 25 vrachtwa­gens door een woonwijk

champignonteler Boekel

De raadsleden hoorden het zwijgend aan, stelden hier en daar een vraag ter verduidelijking. Maar duidelijkheid voor de ongeruste bewoners bleef uit. De gemeenteraad vergadert op 20 september over het plan.