Volledig scherm
© Thinkstock

Bijzonder woonproject in Venhorst is van de baan

VENHORST - Het werd in de loop van 2016 al steeds minder zeker. Nu is het definitief. Natuurlijk Gaia, een wijk met 24 ronde huizen, een centrale herberg en een stilteruimte in een ‘woonomgeving die gezond en helend werkt’, komt toch niet in Venhorst. Dat heeft de Stichting Natuurlijk Gaia in een brief aan de gemeente en omwonenden laten weten.

Begin 2015 liet initiatiefneemster Marion van de Waardenberg haar oog vallen op een kavel aan De Biezen in Venhorst. Hier wilde ze Natuurlijk Gaia realiseren. Al snel kwam de buurt echter in verzet tegen de ‘vreemde vogels en geitenwollensokken’. In een brief aan de gemeente stelden omwonenden het jammer te vinden dat een mooi stuk grond zou worden verkocht aan mensen die geen enkele binding met het dorp hebben.

Onrust
Nu het project van de baan is, is er opluchting in de buurt. Susanne van den Elzen van de buurtcommissie: „We zijn blij dat het niet doorgaat, het heeft hier tot veel onrust en discussies geleid. De helft van de omwonenden was echt tegen."

Oss, Uden e.o.