Volledig scherm
© Google Maps

Boekel bouwt huisjes voor vluchtelingen

BOEKEL - Waar veel andere gemeenten grote moeite hebben met de huisvesting van extra statushouders, heeft Boekel de plannen voor de komende 5 jaar al klaar. Naast de bouw van kleine huisjes voor maximaal twee personen, zorgt PeelrandWonen ervoor dat er extra huurwoningen op de markt komen.

De corporatie zorgt er zo voor dat de wachtlijsten voor reguliere woningzoekenden niet langer worden.

Op bouwlocatie De Run komen acht tweepersoons huisjes, een huurhuis in de Churchillstraat wordt geschikt gemaakt voor 4 alleenstaande vluchtelingen en er komt een huis voor acht minderjarige alleenstaande vluchtelingen, waarschijnlijk ook op De Run. Ook het Ecodorp is hier gepland.

Enthousiast
Bijzonder detail: er is al gesproken met bewoners van de Churchillstraat en dat leidde niet tot verzet. De Ecodorpers reageerden zelfs enthousiast op hun toekomstige nieuwe buren. Blijken deze eerste projecten niet voldoende, dan liggen de plannen al klaar om nog meer extra woonruimte te creëren. Daarnaast zorgt PeelrandWonen voor extra huurwoningen op de reguliere woningmarkt. Het is de bedoeling dat de wachtlijsten voor reguliere huurders hierdoor niet stijgen.

Lees meer over de huisvesting van statushouders en de opvang van vluchtelingen op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.