Volledig scherm
Michelle van Asseldonk met presentatrice Yvon Jaspers. © Linelle Deunk

Boekel heeft BZV-primeur: voor het eerst twee boerinnen uit één dorp

BOEKEL - Bijna 3 miljoen mensen maakten zondagavond kennis met de deelnemers van het tiende seizoen Boer Zoekt Vrouw. Liefst twee boeren (of liever gezegd: boerinnen) komen uit Boekel: Steffi Verhagen en Michelle van Asseldonk. Een absoluut unicum voor het populaire programma. 

Meerdere Brabanders in één seizoen van Boer Zoekt Vrouw, dat kwam vaker voor. Maar twee kandidaten uit hetzelfde dorp? Daarmee heeft Boekel nu de primeur. Hemelsbreed staan de bedrijven van Verhagen en Van Asseldonk amper twee kilometer bij elkaar vandaan. Maar toch kozen de programma-makers ervoor om beide dames op te nemen in het tiende seizoen van het datingsprogramma.

,,Het is enorm puzzelen", zegt Birgit Jansen van omroep KRO-NCRV. ,,Zeker als je een recordaantal van 635 aanmeldingen krijgt. Het belangrijkste criterium is dat de deelnemer zelf écht de wens heeft om een partner te vinden. Het komt namelijk ook voor dat boeren worden opgegeven door een vriend of een familielid. Bij het nabellen blijkt dan wel eens dat iemand zelf helemaal niet zit te wachten op onze camera's."

Dolgraag

Met die wil om een partner te vinden, zit het bij Steffi en Michelle wel snor. In de uitzending van zondag zeggen beide dames dolgraag een man te willen vinden. Michelle kocht zelfs al een hoekbank in de hoop daarop lekker tegen iemand aan te kunnen kruipen. 

,,Het zijn twee heel verschillende vrouwen met heel verschillende bedrijven", zegt Jansen. ,,Daarom denken we dat ze heel verschillende mannen zullen aanspreken. We vinden het dus geen punt dat ze uit dezelfde plaats komen. Pas bij de fotoshoot voor de eerste uitzending wisten Steffi en Michelle van elkaar dat ze mee zouden doen. Ze kenden elkaar van te voren al wel."

Brieven

De dames hopen in de komende maanden een stortvloed aan brieven te krijgen. Alleen als ze tot de populairste vijf kandidaten behoren, worden ze ook in september nog door tv-camera's gevolgd, wanneer het programma verder gaat. Jansen waagt zich niet aan een voorspelling. ,,Het zijn twee hele leuke meiden, maar ik durf niks te zeggen over het aantal brieven. Dat is koffiedik kijken." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement