Volledig scherm
Aan de oostkant van Uden komt geen rondweg, daar moet het gros van al het verkeer op dit deel van de N264 rijden. © Van Assendelft

Boekel hoopt op rondweg zuid van Uden

BOEKEL/UDEN - De Boekelse wethouder Ted van de Loo hoopt dat er een zuidelijke rondweg om Uden komt. Dat zei hij donderdagavond tijdens de raadsvergadering in antwoord op vragen van de VVD-fractie.

Fractievoorzitter Walter Manders vroeg de mening van het college op het besluit van Uden om de oostelijke rondweg niet te gaan aanleggen. Volgens Manders heeft dat direct consequenties voor Boekel. Hij is bang dat daarmee de gewenste aansluiting van de Boekelse randweg die in 2019 wordt aangelegd op de weg langs Volkel en oostelijk van Uden verandert in een flessenhals.

Van de Loo antwoordde dat hij nog altijd hoopt op een opwaardering van de verbinding tussen Uden en Haps. Knelpunt daarin zal ongetwijfeld de Lippstadtsingel in Uden worden. Van de Loo denkt dat daarmee een nieuwe zuidelijke rondweg om Volkel en Uden, die deels over Boekels grondgebied gaat lopen, weer langzaam in beeld komt. ,,En dan hebben we meteen een rechtstreekse aansluiting op de A50", liet hij erop volgen. Na de vergadering gaf hij aan te verwachten dat de provincie nu ook de druk gaat opvoeren nu de oostelijke rondweg om Uden van de baan is.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.