Volledig scherm
PREMIUM
Rechts de te kleine dokterspraktijk, links achteraan de apotheek en in het midden het gebouw waarin nu de jeugdhobbyclub zit. © Kees Backx/BD

Boekel peilt interesse voor een gezondheidsplein

BOEKEL - Apotheek, huis- en tandartsen, fysiotherapeut, diëtiste, logopediste, een leefstijlcoach, verloskundige. De gemeente Boekel ziet ze graag allemaal op een kluitje op wat het gezondheidsplein moet gaan heten. Ze inventariseert momenteel de belangstelling.

Directe aanleiding vormt het feit dat de huisartsenpraktijk aan het Wit Gele Kruispad uit zijn jasje is gegroeid, aldus wethouder Henri Willems.  De maatschap bestaat uit drie artsen en daarnaast nog twee vrouwelijke artsen die in de praktijk werken.  In de onmiddellijke nabijheid zit de apotheek  en een tandartsenpraktijk.  ,,Waarom zou je dan niet alle functies die we op gezondheidsgebied hebben, clusteren", redeneert Willems.   Hij benadrukt dat het geen polikliniek wordt. ,,We willen alleen alle ondernemers die met gezondheid bezig zijn, bij elkaar brengen. Wij denken dat ze elkaar kunnen versterken."