Volledig scherm
© Thinkstock

Boekel verkoopt 'bouwtitels'

BOEKEL - Wie grotendeels naar eigen inzicht een riant huis wil gaan bouwen in het buitengebied van Boekel, kan nog twaalf ‘titels’ kopen van de gemeente Boekel om dat recht te krijgen.

Het Boekelse gemeentebestuur biedt deze ‘titels’ nog aan in verband met de oude regeling ‘ruimte-voor-ruimte, waarbij oude stallen worden afgebroken in ruil voor de bouw van grote, nieuwe woningen in het buitengebied.

Elke titel kost 105.000 euro. Daarmee krijgen mensen het recht om een huis te mogen bouwen in een van de zeventien buurtschappen die Boekel rijk is waaronder Berkhoek, Burgt, Elzen, Mutshoek-Gemertseweg en Biesthoek. Wel tegen bepaalde voorwaarden van de gemeente, maar grotendeels naar eigen ontwerp.

„We hebben daarvoor een zoekgebied aangewezen. We hopen met de bouw van nieuwe woningen ook de buurtschappen zelf te versterken”, aldus wethouder Ted van de Loo van de gemeente Boekel. Hij bedoelt dat met de bouw van nieuwe woningen in een van de buurtschappen een impuls wordt gegeven aan de bedrijvigheid en leefbaarheid ter plekke.

Oss, Uden e.o.