Volledig scherm
© Thinkstock

Boekel voert actie voor duofiets

BOEKEL - Een zes man sterk comité is in Boekel een crowdfunding-actie gestart om geld bijeen te brengen voor een duofiets ten behoeve van de cliënten van MeMo, een organisatie die dagbesteding en ambulante begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Oud-Boekelaarster Leontien van Moorsel is benaderd om het gezicht te worden van de actie. Ook de Edwin van der Sar-foundation die bewegingsprojecten realiseert, is gevraagd.

Vanaf 1 september kunnen inwoners van Boekel hun bonnetjes met statiegeld in een grote bus deponeren, die bij de plaatselijke Supercoop komt te staan. De cliënten van MeMo laten zichzelf ook niet onbetuigd: de opbrengst van de verkoop van eigengemaakte producten op de onlangs gehouden zomermarkt, komt ook ten goede aan de actie voor de duofiets.

Een duofiets is een voertuig waarop twee mensen náást elkaar zitten en kunnen trappen. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor mensen die in een rolstoel zitten of mensen die niet alleen kunnen fietsen.

Oss, Uden e.o.