Volledig scherm
Henk en Angelique de Louw voor hun woning (links) aan Neerbroek. rechts een deel van het bedrijf van Coppens. F © Jeroen Appels/Van Assendelft

Boekel wil huis De Louw legaliseren: 'Iedereen is gelijk'

BOEKEL - Boekel wil alsnog proberen om de woning van familie De Louw aan de Neerbroek 27 te legaliseren door er een plattelandswoning van te maken. Een eerdere poging in 2015 strandde door een afwijzing van de rechter, maar Boekel denkt nu wel sterk te staan.

De gemeente start binnenkort de procedure om van de woning een zogenoemde ‘plattelandswoning’ te maken. Dat gebeurt nadat het inmiddels opgeheven provinciaal urgentieteam daarover in het verleden advies uitbracht. Beide buren moeten er eigenlijk mee instemmen als je een bedrijfswoning om wilt vormen tot gewone ‘burgerwoning’. De buurman, varkenshouder Machiel Coppens, is fel tegen. Coppens heeft al jaren ruzie met De Louw, nadat die begon te klagen over stankoverlast.

Nu stelt wethouder Ted van de Loo dat je gemotiveerd kunt afwijken van de voorwaarde dat beide buren moeten instemmen. „De wet bestuursrecht geeft daar ruimte voor. We denken dat we het hiermee tot een goed einde te kunnen brengen. Hier ligt een rechtmatige aanvraag van een inwoner in Boekel. Iedereen is voor ons gelijk in Boekel, dus we gaan deze aanvraag netjes behandelen.”

Oss, Uden e.o.