Volledig scherm
De silo's met brijvoer en de mestverwerking van Coppens moeten in de nieuwe plannen verhuizen. © Jeroen Appels/van Assendelft

Boekel wil positief adviseren over stilgelegde mestverwerking

BOEKEL - Het Boekelse college van B en W wil op korte termijn een positief advies uitbrengen aan Gedeputeerde Staten over het opnieuw opstarten van mestverwerking bij de bedrijven van varkensboer Machiel Coppens. Die installatie werd een half jaar geleden stilgelegd omdat de mestverwerking in strijd was met het bestemmingsplan.

De varkensboer diende vervolgens bij de gemeente een schadeclaim in. Die moet van B en W eerst van tafel. Ook moet Coppens aan een aantal andere voorwaarden voldoen: zo moet de (stank)overlast voor de buurt tot een minimum worden beperkt, moet er een nieuwe ontsluitingsweg komen voor de bedrijven en moet een aantal oude stallen worden vervangen door nieuwe. De mestverwerker en de brijvoerkeuken moeten verder naar achteren verhuizen.

Coppens wil zelf geen commentaar geven, maar hij stemt volgens de gemeente in. Hij is alleen tegen het omvormen van de woning van de buren tot 'plattelandswoning'.

Oss, Uden e.o.