Volledig scherm
© Thinkstock

Boekelaar herinnert zich brandstichting niet

BOEKEL/BEEK EN DONK - Een 26-jarige Boekelaar wordt er door het openbaar ministerie van beschuldigd, op 16 november vorig jaar brand te hebben gesticht in een woning aan het Merensteinplein in Beek en Donk. De man, die destijds door de politie onder hevig verzet uit de woning werd gehaald, zegt zich daar niks van te kunnen herinneren.

Hij was 3 dagen onafgebroken wezen stappen en had het nodige bier en flink wat pillen genuttigd. Dat deed hij wel vaker, vertelde hij tegen de rechter. Hij bracht die maandagmiddag een meisje naar huis, dat ook onder de pillen zat. Ze zette koffie voor hem. Hij viel in slaap en toen hij wakker werd sloeg hij wartaal uit.

Na vertrek uit de woning klom hij door een dakraam weer naar binnen en even later brak in de woonkamer brand uit. De man barricadeerde de voordeur maar de politie wist hem door het inslaan van een ruit toch naar buiten te halen. De officier van justitie eiste een celstraf van 2 jaar, waarvan de helft voorwaardelijk en een alcohol- en drugsverbod. De rechtbank doet vrijdag 1 juli uitspraak.

Oss, Uden e.o.