Volledig scherm
De kapel die op de nominatie staat om te worden verkocht. © Studio Van Assendelft

Boekelaren mogen kapel van kerkbestuur niet kopen

BOEKEL - De Boekelse gemeenschap kan de kapel in het dorp niet kopen. Drie Boekelse ondernemers hadden zich bereid verklaard ieder 50.000 euro te investeren. In een gesprek donderdagavond deelde het kerkbestuur mee, de kapel niet aan de Boekelaren te willen verkopen.

Belangrijk argument was dat het kerkbestuur de erediensten in de kapel de komende tien jaar niet kan garanderen. Bovendien huurt Hugo van Zutven, de exploitant van de Brabantse Hoeve in Volkel, die door het kerkbestuur al eerder werd genoemd als mogelijke koper, er het Luciagebouw en de tuin van de pastorie bij. Hij wil van de kapel een trouwlocatie maken.

De Boekelse oud-wethouder Henny van Boxtel, die de afgelopen weken met een tien man sterke werkgroep aan de slag ging om de kapel ten behoeve van de erediensten voor de Boekelse gemeenschap te behouden is zeer teleurgesteld en boos. "Die huur van het Luciagebouw en de pastorietuin is nooit aan de orde geweest", zegt ze. "En het feit dat pastoor Van Osch zegt de erediensten in de kapel niet te kunnen garanderen wegens een priestertekort begrijp ik niet. Het maakt volgens mij niks uit of je de mis doet in de kerk of in de kapel", zegt ze.

Oss, Uden e.o.