Volledig scherm
© Henny Bos

Boekelse bibliotheek gekoppeld aan lunchroom in Nia Domo geopend

BOEKEL - Wethouder Henri Willems opende zondagmorgen de nieuwe Boekelse bibliotheek en de vernieuwde lunchroom. In gemeenschapshuis Nia Domo is een nieuwe leesruimte gebouwd. Bezoekers kunnen recht door de hoofdingang in de bibliotheek terechtkomen, die een open verbinding heeft met de lunchroom.

Precies 2 jaar geleden heeft de gemeenteraad besloten op basis van het adviesrapport ‘Een vernieuwde toekomst voor Nia Domo’ te kiezen voor een doorstartscenario. Hierbij zou de gemeente Nia Domo overnemen en een gemeenschapshuis worden waarbij ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling centraal staat. De exploitatie moest in handen komen van een horecaondernemer.

Beheer
Dat alles is nu gerealiseerd. Ondernemer Tonnie Verstraten is de nieuwe beheerder en de gemeente Boekel is eigenaar van Nia Domo. Om meer mensen naar Nia Domo te krijgen, werd ook besloten om de bibliotheek een plaatsje te geven in het gemeenschapshuis.

Daar heeft Bibliotheek De Lage Beemden nu vorm aan gegeven. ,,De open verbinding met de bieb en lunchroom, is op meer plaatsen gerealiseerd en met succes. Boekel is de zesde op rij. De laatste en de mooiste”, vertelde wethouder Henri Willems, nadat hij een kwartiertje met veel plezier kinderen had voorgelezen in de kinderleeshoek.

Oss, Uden e.o.