Volledig scherm
© pixabay.com

Boekelse boer vraagt vijf ton schadevergoeding na aanslag

* UPDATE 12.25 uur * BOEKEL - De 44-jarige Ossenaar die al sinds 19 januari dit jaar vastzit op verdenking van het plegen van een aanslag op een 44-jarige varkensboer uit Boekel, verscheen donderdag voor de rechter in Den Bosch. Het gaat om een zogeheten pro-formazitting.

De zaak diende vanaf 09.00 uur. Een Boekelse varkensboer werd op 15 augustus vorig jaar bedreigd met een machinepistool door een man op een rode scooter. Doordat het pistool weigerde en de varkensboer een maïsveld invluchtte, mislukte de aanslag. Volgens de advocaat van de verdachte vraagt het slachtoffer 500.000 euro schadevergoeding vanwege de geleden schade.

Oom
De verdachte zit nog steeds vast. De advocaat van de man had in mei om opheffing dan wel schorsing van de voorlopige hechtenis gevraagd. Volgens hem kan het Openbaar Ministerie onvoldoende bewijzen dat zijn cliënt op het moment van de aanslag in Boekel was. Donderdag probeerde de advocaat wederom om zijn verdachte vrij te krijgen. De rechter gaf geen gehoor aan deze oproep.

De verdachte werkte in Oss op het autosloopbedrijf van zijn oom. In een anonieme brief aan de rechtbank is gemeld dat die oom de eigenlijke opdrachtgever voor de aanslag was. De officier van justitie gaat er vanuit dat de Ossenaar wel degelijk de bedoeling had de Boekelse varkensboer te doden. De aanleiding van de aanslag is nog steeds onduidelijk.

Oss, Uden e.o.