Volledig scherm
Foto ter illustratie

Boekelse jongen achtervolgd door 'kinderlokker': 'Jongetje, niet weg gaan, kom hier'

BOEKEL – In Boekel en omstreken is vermoedelijk een kinderlokker actief. Daarvoor waarschuwt het politieteam van Boekel. Bij het team zijn de afgelopen week meldingen van drie jongeren binnengekomen die zeggen te zijn lastiggevallen door de volwassen man. Hij zou kinderen proberen te lokken om samen een ijsje te eten.

Eén van de jongeren werd afgelopen dinsdag achtervolgd toen hij van zijn school in Gemert naar zijn huis in Boekel fietste. De tiener werd aangesproken door een man van rond de vijftig jaar die in een wit bakkersbusje rondreed.

'Niet weg gaan'

Dat gebeurde op sportpark De Molenbrand in Gemert, ter hoogte van Fitland. Volgens de politie probeerde de bestuurder de jongen te lokken. 

,,Jongetje kom dan. Niet weg gaan. Kom eens hier dan”, zou de vermeende kinderlokker hebben geroepen.

De jongen was dusdanig bang voor de man dat hij snel naar huis fietste. Het busje heeft hem nog tot aan Handel gevolgd.

,,De jongen is erg geschrokken en vond het erg vreemd”, aldus de politie.

Signalement

Het zou gaan om een volwassen man van rond de vijftig jaar. Hij is ongeveer 1,68 lang, is kalend en droeg een zwart vest, een wit t-shirt met daaronder een trainingsbroek. 

  1. Hoger beroep Posbankmoord: zwaardere strafeis tegen Boekelaar Frank S.
    LIVE

    Hoger beroep Posbankmoord: zwaardere strafeis tegen Boekelaar Frank S.

    ARNHEM - Tegen Souris R. (44) uit Veghel en Frank S. (56) uit Boekel is woensdag in hoger beroep zestien jaar cel geëist. Ze stonden weer voor de rechter tijdens het hoger beroep dat dient in de Posbankmoord. De eis valt voor Frank S. hoger uit dan de eigenlijke straf: de mannen werden afgelopen zomer veroordeeld tot respectievelijk zestien en veertien jaar de cel voor de dood van huisschilder Alex Wiegmink in 2003.

Oss, Uden e.o.