Volledig scherm
© Boekelse Kwis

Boekelse Kwis minder stressvol van start

BOEKEL - De Boekelse Kwis wordt 26 november voor de vierde keer gehouden met 21 teams uit Boekel en Venhorst. De start begint met een zogenaamd aperitiefje, een pubkwis, die voor het eerst wordt gehouden voor alle teamleden. Daarbij moeten eigenschappen als intelligentie, snelheid en hard werken worden aangeboord.

Daarna worden op eigen locatie de deelnemers getest op parate kennis. De vragen zullen minder veel en pittig zijn dan vorige keren. Dit omdat in het verleden kritiek was op de moeilijkheidsgraad en de lengte van de vragen. ,,We willen niet dat de deelnemers de hele avond stressvol achter hun computer moeten doorbrengen, maar dat er leuk gepuzzeld wordt en tijd is voor wat gezelligheid. We hebben meer ruimtes gemaakt door het aantal pagina’s met een kwart te verminderen door minder categorieën en vragen op te stellen”, vertelt Bouke van der Krieken.

De teams bestaan van minimaal 15 tot 25 deelnemers. De eerste tien teams krijgen een prijs. Het ingevulde kwisboek moet tussen 23.00 en 23.30 uur ingeleverd worden in Nia Domo. Op 17 december is de uitslagavond met live muziek van The Bandits.

Oss, Uden e.o.