Volledig scherm
Een deel van het bedrijf van Coppens in Boekel. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Boekelse politici wantrouwen varkensboer Coppens

BOEKEL - De Boekelse raadsfracties Boekels Welzijn en VVD vertrouwen varkensboer Machiel Coppens niet. Dat zeiden ze deze dinsdagavond met zoveel woorden tijdens de vergadering van de raadscommissie Grondgebiedszaken.

Die sprak op last van de Raad van State over een ongegrond verklaard bezwaar van de advocaat van Coppens. Die maakte bezwaar tegen het niet vaststellen van een bestemmingsplan voor de bedrijven Molenbrand 5 en 9 van Coppens. Die wil daar twee oude stallen afbreken en vervangen door één grote. tevens wil hij 21 illegaal gebouwde voedersilo's legaliseren.

Meer varkens
De commissieleden zijn bang dat de bouw van een nieuwe grotere stal leidt tot meer varkens en een hogere milieubelasting. Dat willen ze niet. Het college heeft inmiddels overeenstemming met Coppens over een verkleining van het bouwblok. Daardoor zou het zogeheten kavelpad waarover jarenlang juridische strijd is geleverd, toch kunnen worden aangelegd.

Wethouder Ted van de Loo zei dat hiermee één juridisch probleem met Coppens kan worden afgestreept. Hij sprak over een klein stapje op weg naar een totaaloplossing voor de problemen rond het bedrijf. De politici reageerden argwanend.

Oss, Uden e.o.