Volledig scherm
Leerlingen zochten met een metaaldetector naar 'schatten' bij het Burgtsepad in Boekel. © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Boekelse schooljeugd zoekt met metaaldetector muntjes

BOEKEL - In het kader van de nationale archeologiedagen gingen leerlingen van groep zeven en acht van basisscholen in Boekel en Venhorst vrijdag op een lege maïsakker op zoek naar 'archeologische schatten'. Ze deden dat met behulp van metaaldetectoren.

De leerlingen groeven vele muntjes op, die door leden van de heemkundekring met kilo's tegelijk in de grond waren gestopt. Guldens, Belgische francs en Franse francs. Maar er kwamen ook spijkers en stukken ijzerdraad naar boven. En een enkele échte vondsten, zoals een zilveren munt uit 1600 die uiteraard de aandacht trok van de mensen van de heemkundekring.

Die heemkundekring houdt dit weekend een expositie van archeologische vondsten uit Boekel in de Heemkamer aan het Sint Jansplein. De expositie is zaterdag van 12.00 tot 16.00 en zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Zondag kunnen ook volwassenen aan het Burgtsepad met metaaldetectoren aan de gang.

Oss, Uden e.o.