Volledig scherm
Arnie van Duijnhoven gebruikt haar drukkerij nu voor opslag van speelgoed. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Boekelse weer druk bezig met inzameling voor de feestdagen

BOEKEL - Het zijn lastige tijden voor Arnie van Duijnhoven (54). Haar moeder is ernstig ziek, maar het is ook bijna Sinterklaas. De inzameling voor haar ‘kindje’ Stichting De Wensboom is in volle gang.

In haar drukkerij Boekeldruk staan de genummerde dozen op een rij. Daar moet speelgoed in komen voor ouders die het niet breed hebben en dolblij zijn met tweedehands speelgoed voor hun kinderen. Ondanks de zorgen voor haar moeder en de normale werkzaamheden, gaat de inzameling door. En na 5 december begint ze aan de kerstpakkettenactie voor mensen in de bijstand.

Mooi werk
Als Arnie over De Wensboom begint, twinkelen haar ogen. ,,Ik kan niet uitleggen hoe mooi ik dit werk vind.” Boekeldruk bestaat sinds 1986. Vandaag de dag is oprichtster Arnie van Duijnhoven nog steeds hét gezicht van de drukkerij en het Weekblad voor Boekel en Venhorst.

Verder is ze vertegenwoordigster in Boekel van de Stichting Wensboom. Die werd elf jaar geleden opgericht in Gemert – Bakel om kinderen uit minderbedeelde gezinnen een mooi cadeautje te geven op 5 december of met Kerstmis. De Wensboom heeft een bemiddelende functie tussen gezinnen die weinig te besteden hebben en gezinnen die misschien iets van hun speelgoed of kinderkleding kunnen missen. Arnie van Duijnhoven trekt de kar in Boekel en dat doet ze vol overgave.

Lees woensdag 23 november een interview met Arnie van Duijnhoven in het Brabants Dagblad, editie Uden en Veghel.

Oss, Uden e.o.