Volledig scherm
Een van de nieuwe toestellen © Henny Bos

Buiten fitnessen voor bewoners zorgcentrum Sint Petrus in Boekel

BOEKEL - Een beweegtuin waar senioren buiten kunnen fitnessen is nu ook in Boekel gerealiseerd. Wethouder Henri Willems opende zaterdagmiddag deze tuin, die naast de hoofdingang van zorgcentrum Sint Petrus is aangelegd. De bewoners kunnen in de tuin aan zes fitnesstoestellen de spieren soepel maken.

Het idee is afkomstig van Ingrid Weusten, die de bewoners van Sint Petrus 34 jaar begeleidt met fitness. “Overal in de omgeving zijn beweegtuinen tot stand gekomen. Ik heb samengewerkt met Stichting De Speeltrein, die speeltuinen inricht. Met ondermeer sponsoren en een subsidiepotje van de provincie hebben we zes toestellen gekocht, die op het niveau van ouderen zijn. Het is belangrijk om ouderen naar buiten te krijgen, te laten bewegen, zodat ze langer gezond blijven. De fitnessruimte is misschien voor verschillende een te hoge drempel. Buiten kan iedereen ook onder begeleiding fitnessen.“

Niet alleen de bewoners mogen aan de apparaten lichaamsoefeningen doen. Bewoners uit Boekel mogen er ook gebruik van maken.

Oss, Uden e.o.