Volledig scherm
Links Franca van Montfoort, hoofd van het RIEC Brabant, rechts burgemeester Pierre Bos van Boekel © Rene van der Lee/BD

'Criminele dijkbewaking Brabant nu op orde'

BOEKEL - De dijken die Brabant moeten beschermen tegen de georganiseerde misdaad, zijn sinds woensdag overal even hoog. De gemeente Boekel sloot zich woensdagmorgen als laatste gemeente in Brabant aan bij het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC), dat de aard en omvang van de ondermijnende criminaliteit in kaart probeert te brengen.

In het gemeentehuis van Boekel zetten burgemeester Pierre Bos en Franca van Montfoort, hoofd van het Brabantse RIEC, hun handtekeningen onder de overeenkomst. De gemeente Boekel had daar aanvankelijk geen zin in, maar besloot uiteindelijk toch om mee te doen (en te betalen) met het RIEC. Ook commissaris van de koning Wim van de Donk speelde daar een rol in.

In nauwe samenwerking met politie, justitie en gemeenten heeft het RIEC voor alle regio's van Brabant in kaart gebracht waar de georganiseerde misdaad zich ophoudt. Burgemeester Bos stelde dat het belangrijkste voordeel voor zijn gemeente is dat ze nu ook inzage krijgt in de gegevens van de Belastingdienst. ,,Boekel is in wezen een paradijs, op een enkel dor blaadje na", aldus Bos.

Oss, Uden e.o.