Volledig scherm
Marcel Kanters. © Marcel Kanters foto jeroen Appels/van Assendelft

Crowdfunding voor Boekelse MS-patiënt Marcel Kanters (video)

BOEKEL - Boekelaar Marcel Kanters vertrekt binnenkort naar Mexico voor een stamcelbehandeling die hopelijk zijn progressieve vorm van MS stopt. Vrienden houden allerlei crowdfunding-acties om 70.000 euro bijeen te brengen.

Dat is het bedrag dat Kanters heeft geleend om de behandeling in Mexico en de nabehandeling mogelijk te maken. Hij start op 7 november met de behandeling. De stamceltherapie is niet zonder gevaar: uit zijn lichaam worden stamcellen 'gewonnen'. Vervolgens wordt met een zware chemo het immuunsysteem volledig platgelegd. Dat is het meest riskante deel van de therapie want iedere bacterie kan dan dodelijk zijn. Daarna worden de eigen stamcellen weer teruggebracht in het lichaam en gaat Kanters tien dagen in quarantaine. Ten slotte volgen nog de nodige nabehandelingen. ,,Genezen kan ik niet, maar ze kunnen de afbraak van mijn zenuwen wel stopzetten", zegt hij.

Lees in het Brabants Dagblad van dinsdag 4 oktober een uitgebreid interview met Marcel Kanters.

Ik ben Marcel Kanters en heb een progressieve vorm van MS. Ik probeer 70.000 euro bij elkaar te krijgen om stamceltherapie te ondergaan in Mexico. Kijk voor meer informatie op www.neverstoprunning.nl

Oss, Uden e.o.