Volledig scherm
De enkele honderden bezoekers, onder wie verschillende Cubanen © Henny Bos

Cubaanse sferen in Boekel

BOEKEL - Luide salsamuziek was zaterdag te horen in gemeenschapshuis Nia Domo in Boekel. Het evenement ‘Fiesta Cubana’ met live muziek van twee bands, een dansshow, Cubaans eten en het drankje mojito bracht een zwoele, tropische zomeravond sfeer. Voor de eerste keer hield Cuba Entertainment dit evenement.

Evelyn Gomez Piñero heeft kortgeleden Cuba Entertainment opgericht. De tropische achternaam geeft een link naar Cuba, maar ze woont in Boekel. Jarenlang was ze getrouwd geweest met een Cubaan en woonde in Florida. “Na vijf jaar Miami, dat is net Cuba zonder Fidel Castro, ben ik als alleenstaande moeder weer neergestreken in Boekel. Het is lastig om een goede baan te krijgen. Mede uit frustratie besloot ik mijn passie te volgen en dat is Cuba. De eerste ‘Fiesta Cubana’ betaal ik uit eigen zak. Bezoekers kunnen op zo’n avond de Cubaanse sfeer proeven.”

Om helemaal in die sfeer te komen was een oude Amerikaanse Cadillac op het terras neergezet. De enkele honderden bezoekers, onder wie verschillende Cubanen, kwamen van heinde en verre. Zoals uit Amsterdam en België. Het is de bedoeling dat dit evenement in meer plaatsen wordt gehouden.

Oss, Uden e.o.