Volledig scherm
Octopus wint Brabantse aflevering Lang Leve de Muziekshow © Alexander van der Linden

De Octopus uit Boekel wint Lang Leve de Muziekshow en mag voor Maxima optreden

BOEKEL - Groep 8b van basisschool de Octopus uit Boekel is zaterdagavond winnaar geworden in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show op NPO3. De kinderen mogen op 14 december met de 'grootste schoolband van Nederland' optreden in Ahoy tijdens het Kerst Muziekgala 2017. Een van de gasten is Koningin Maxima.

De Octopus streed in deze aflevering tegen twee andere Brabantse scholen: De Zeggewijzer uit Terheijden en Pendula uit Tilburg. In elke aflevering van de tv-show strijden drie scholen uit één provincie tegen elkaar. 

In de speelzaal wordt de tv-uitzending zaterdagavond met de hele klas, ouders en opa’s en oma’s gezamenlijk bekeken. De kinderen zitten comfortabel in zitzakken en er staat chips en limonade klaar. En hoewel de opnames afgelopen maandag al plaatsvonden is het toch nog best spannend vindt Saar van Sleeuwen (11). ,,Er kijken heel veel mensen naar.” Saar was één van de teamcaptains en zingt solo in de muziekvideo ‘Hoe mooi’, die ze samen met haar klasgenoten eerder opnam. Ze kijkt er naar uit om voor de koningin te mogen optreden. ,,Dat mag niet iedereen.” 

Spannend

Muziekdocent Hanny Hanenberg (58) kijkt vanaf het puntje van haar stoel naar het grote tv-scherm. ,,Het was echt een spannende strijd, maar zó leuk”, zegt ze. Zij was het die vorig jaar besloot met drie groepen van de Octopus deel te nemen aan de landelijke wedstrijd 'Meer muziek in de klas'. Groep 7b, nu groep 8b, kwam door de eerste selectie en mocht door naar de finaleronde.

,,Het is écht gaaf dat we naar Ahoy mogen. Dat wordt een feestje”, weet juf Gerda Bergmans (61) zeker. Wat de klas precies moet doen is nog niet duidelijk. ,,De kinderen mogen in de ‘grootste schoolband van Nederland’ zingen en instrumenten bespelen. Dat hebben we al gehoord.” Op 10 december is er een gezamenlijke repetitie met de winnaars van de andere provincies. De uitzending is op 23 december.

Volledig scherm
Groep 8b kijkt naar de uitzending van eigen klas. © Philip van den Brand
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.