Volledig scherm
Drukte bij het inschrijfbureau van het Europees Platteland Parlement © Kees Backx/BD

Deelnemers Europees Plattelands Parlement arriveren in Venhorst

VENHORST/BOEKEL - De koorts stijgt in Venhorst. De eerste deelnemers aan het derde Europees Plattlands parlement arriveren. Zo'n 250 mensen uit ruim veertig landen.

Bij het inschrijfbureau is het deze woensdag aan het eind van de middag al een drukte van belang. De deelnemers ontvangen er de laatste informatie en instructies. In gemeenschapshuis De Horst is de sportzaal ingerichty als feestzaal waar de deelnemers zullen eten. 

De komende dagen zullen de deelnemers zich verdiepen in de specifieke problemen van het platteland, met de bedoeling dat die problemen ook op de agenda komen in de diverse landen maar vooral ook in 'Brussel' waar het normaal vooral gaat over de grotestedenproblematiek. 

Zelden zullen in Venhorst zoveel vreemde talen gesproken zijn: er klinkt Zweeds, Servisch,k Russisch, Lets, Litouws, Sloveens. Er worden handen geschud en de deelnemers maken kennis met elkaar en met de inwoners van Venhorst. Ofschoon de officiële start morgen is, presenteren de deelnemers zich vanavond aan de lokale bevolking en elkaar bij een vlaggenparade rond het Sint Josephplein in het dorp.

Volledig scherm
De sportzaal in gemeenschapshuis De Horst is omgetoverd tot feestzaal. © Kees Backx/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement