Volledig scherm
Gerda en Piet van der Logt uit Boekel swingen samen al heel wat jaren. © Henny Bos

Feest van herkenning voor bezoekers Oktober Revival to the 50&60 in Boekel

BOEKEL -  In gemeenschapshuis Nia Domo was zaterdagavond het Oktober Revival to the 50&60. Een muziekfeest, terug naar die tijd, waarin Rock and Roll centraal stond. Rond de 300 bezoekers swingden naar hartenlust op muziek van rocklegendes uit de vorige eeuw.

Muziek van Little Richard, Peter Koelewijn, Ricky Nelson en vele anderen was voor de bezoekers een muziekfeest van herkenning. De swingende muziek was aanstekelijk en menigeen kon de dansvloer niet weerstaan om een Rock and Roll dansje te maken. 

Stilzitten was onmogelijk voor de actieve vijftigers en zestigers. Sommige dames waren gestoken in kleurige wijde rokken, waaronder de petticoats duidelijk te zien waren, zodat de nostalgie naar die Rock and Roll tijd hoogtij vierde.

Oktober Revival to the 50&60 was voor de eerste keer en organisator Ad van den Berg (61) wilde iets doen met de Rock and Roll tijdperk. ,,Er is weinig te doen op dat gebied. In die tijd kwam de gitaarmuziek in opkomst. Mijn generatie en nog ouder vindt deze muziek nog altijd heel mooi. Ik bemerk dat de jongere generatie deze muziek ook heel aantrekkelijk vindt. Dat zie ik terug bij de bezoekers." Het bezoekersaantal viel Ad van den Berg niet tegen. ,,Misschien is dit eenmalig, wie zal het zeggen. Het kan ook zo zijn, dat we volgend jaar voor een ander thema kiezen."

Diskjockey Alexander Elzas liet de originele muziek uit die Rock and Roll tijd tot leven komen door gebruik te maken van singletjes, die uit de collecte van Piet (75) en Gerda (74) uit Boekel afkomstig waren. ,,Wij bezitten 10.000 singeltjes, allemaal uit jaren 50, 60, 70 en 80. Wij hebben ook een jukebox en dansen nog altijd op die muziek." Dat was ook te bemerken op deze avond. Gerda gestoken in een originele jurk uit die tijd swingde met haar man op het dansveld nog menig dansjes.