Volledig scherm
Eén van de opdrachten uit de eerste editie van de Boekelse Kwis, het nabootsen van 'Het laatste avondmaal'.

Geen Steffi en Michelle, maar andere prominente Boekelaren als lokaas voor jubileumkwis

BOEKEL - De stichting Boekelse Kwis zet een aantal prominente Boekelaren in om het publiek warm te maken voor de vijfde Boekelse Kwis die op 14 december in Nia Domo wordt gehouden. 

De twee bekendste Boekelaren van dit moment, Steffi Verhagen en Michelle van Asseldonk uit de serie Boer zoekt Vrouw, mochten van de KRO-NCRV niet meedoen aan de promotie-actie.  Burgemeester Pierre Bos, Monique Verstraten, de bedrijfsleidster van Nia Domo, Gerard Krol van Boecult en oud-leraar Jo van Grinsven proberen op de facebookpagina Boekelse Kwis Organisatie de Boekelaren te verleiden tot deelname.

Dat is nodig, want vorig jaar was het aantal deelnemers zo gering dat de vijfde editie toen niet doorging. Na afloop van de vierde editie, in 2016, kregen de organisatoren het verwijt dat de vragen te moeilijk en te lang waren. ,,Misschien hebben we het inderdaad te moeilijk gemaakt. Veel mensen doen niet mee voor de hoofdprijs maar meer voor een gezellig avondje", zegt stichtingslid Harry Opsteen.   ,,Het kan ook zijn dat de hype van dorpskwissen een beetje aan het afnemen is".  De eerste keer, in 2013. nam een kleine honderd teams deel, de tweede keer waren het er al honderdvijf. Maar daarna zette het verval in.  

Opsteen gaat er van uit dat de belangstelling voor de jubileumeditie van dit jaar weer stijgt. Tot nu toe hebben zich al tien teams ingeschreven.  De kwis zelf is op 14 december, de prijsuitreiking staat gepland op 29 december.