Volledig scherm
© Theo Giele

'Help, mijn man is een caravankluns!' (oproep)

DEN BOSCH - De caravan inparkeren op de camping, filerijden, de caravan goed aan de trekhaak bevestigen. Het is elk jaar weer even opletten als de caravans uit de stallingen komen voor het nieuwe kampeerseizoen. Brabant staat daarom deze week bol van de activiteiten voor veilige deelname aan het verkeer met de caravan. Het is namelijk Actieweek Verkeersveiligheid.

Hard nodig vinden ZLM Verzekeringen en de regio Noordoost-Brabant, die speciale caravantrainingen organiseren in onder meer Boekel. Zo kunnen inwoners nieuwe kampeerseizoen alert en veilig beginnen. Van de voorbereiding en controle tot het parkeren van de caravan. Ook lastige manoeuvres en veilig een noodstop maken komen aan bod.

Want rijden met de caravan kan soms voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen waar bestuurders zich niet altijd van bewust zijn. Of het zorgt voor huwelijkse perikelen omdat de coördinatie tussen man en vrouw tijdens het insteken op de parkeerplaats niet geheel vlekkeloos verloopt.

Het Brabants Dagblad is donderdag 9 juni aanwezig bij de training in Boekel en gaat op zoek naar de 'caravankampioen' of juist de 'caravankluns'. Maar wellicht heeft u zelf ook een mooie anekdote. Kent u of bent u iemand die de nodige ervaring heeft met rijden met de caravan? Heeft u wel eens langs de kant gestaan met een lekke band, een losgeschoten haak of heeft u andere herinneringen aan het vervoer richting de zon? Stuur uw reactie in via oproep@bd.nl.

Oss, Uden e.o.