Volledig scherm
De kapel die door het kerkbestuur is verkocht. © Van Assendelft

Kapel Boekel wordt zeker geen discotheek

BOEKEL - De kapel in Boekel, die door het kerkbestuur St. Petrus is verkocht, wordt zeker geen discotheek. "Daar hoeft Boekel niet bang voor te zijn", zegt de nieuwe eigenaar Hugo van Zutphen.

Hij wil de kapel beschikbaar stellen als trouwlocatie en voor het houden van zakelijke bijeenkomsten zoals die nu ook worden gehouden in de Brabantse Hoeve die hij sinds 2009 aan de Zeelandsedijk in Volkel heeft. Van Zutphen wil in de pastorietuin een prieeltje bouwen voor kleinschalige gelegenheidshoreca op afspraak. "Het wordt zeker geen concurrentie voor de plaatselijke horeca", verzekert hij.

Bij het prieeltje komt een klein gebouwtje waarin toiletten, een garderobe en een uitgiftebar worden ondergebracht. De nieuwe eigenaar gaat de Boekelaren op 1 februari verder over zijn plannen inlichten op een informatieavond om 19 uur in het parochiezaaltje. En woensdag ontvangen de direct omwonenden een informatiebrief.

Het voornemen van het kerkbestuur van de Petrusparochie om de kapel in Boekel te verkopen, mogelijk aan een horeca-exploitant, sloeg in als een bom, zeker onder ouderen.

Oss, Uden e.o.